(RECEPT) Zubi će vam zablistati: Napravite sami prirodnu pastu za izbeljivanje

Autor: Republika

Lifestyle

26.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored komercijalnih pasta za zube, vaše zube možete podjednako efikasno negovati i na potpuno prirodan način, sastojcima koji su potpuno prirodnog porekla.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To možete učiniti tako šte ćete napraviti domaću pastu za zube od sastojaka koji su dokazano blagotvorni za zdravlje vaše usne duplje, zuba i desni, a uništavaju i sve bakterije koje se nakupljaju u ustima.

Neki od sastojka koji su se pokazali kao veoma delotvorni u nezi usta i zuba i prevenciji karijesa su soda bikarbona, žalfija, prirodna so, stevia, nana, ruzmarin, zeleni čaj i limun. Ove namirnice, zbog svog sastvava, imaju antibakterisjska i antiinflamatorna svojstva, izbeljuju zube, štite od karijesa, osvežavaju dah, umiruju upale desni, dezinfikuju usnu duplju i uklanjaju mrlje sa zuba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pasta za zube od mente

Potrebni sastojci:

  • Soda bikarbona - dve kašike
  • Sveža nana samlevena – dve kašike
  • Destilovana voda – dve do tri kašike
  • Sok od limuna – jedna kašika
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

Pomešajte sodu bikarbonu sa samlevenom mentom, dodajte destilovanu vodu i sok od limuna i par kapi eteričnog ulja mente i mešajte dok ne dobijete homogenu smestu. Pastu čuvajte u tamnoj posudi, prekrivenu i na hladnom mestu. Na taj način trajaće nekoliko dana. Nemoje praviti velike količine, jer ova pasta je potpuno prirodna i ne može da traje kao komercijalne paste jer nema aditiva i konzervanasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading