Ne trošite uzalud vreme i energiju: Ako OVAKO započnete dan, zagarantovan vam je USPEH

Autor:

Lifestyle

19.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Po jutru se dan poznaje" - kaže stara narodna poslovica, a da vam dan ne bi bio mučan i prožet nervozom, potrebno je da čim otvorite oči imate na umu sledeće savete koji će pomoći da se sa svakodnevnim izazovima nosite lako i bez previše napora.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sedam sati sna

Kvalitetan i zdrav san je podjednako važan kao i ishrana ili fizička aktivnost. Ništa ne može da nadoknadi nedovoljnu količinu sna, zato se potrudite da spavate sedam sati. Bićete produktivniji, kreativniji, manje će te osećati stres, smanjujte rizik od gojaznosti i depresije.

Zahvalnost

Nakon što se probudite iz zdravog, kvalitenog sna odvojite nekoliko minuta za opuštanje. Meditirajte u svom krevetu i budite zahvalni za sve lepe stvari koje vas očekuju. Zahvalnost je zarazna, ona je majka svih vrlina i ključ uspeha.

Fizička aktivnost

Uprkos brojnim istraživanjima koja tvrde da je fizička aktivnost od neprocenjivog značaja za zdravlje i celokupno stanje organizma, veliki broj populacije i dalje ne vežba. Ako želite da pripadate grupi zdravih produktivnih ljudi, uvrstite fizičku aktivnost u svoju skavakodnevnu rutinu. Pri tom ne mislimo samo na teretanu – ako živite u kući izađite u dvorište i sigurno postoji neka aktivnost koja bi vas razgibala za kratko vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Fizička aktivnost je nezaobilazni deo svakodnevnih rituala

Konzumirajte proteine

Donald Lajman, ugledni profesor na univeritetu Ilinois, preporučuje najmanje 30 grama proteina za doručak, ali  takođe tvrdi da je od presudnog značaja kada ih unosimo. Hrana bogata proteinima održava sitost duže od ostalih namirnica, ali zaslužna je i stabilan nivo šećera u krvi. Pola sata nakon buđenja pojedite kajganu ili neku drugu namirnicu bogatu proteinima.

Razmišljajte o svojim ciljevima

Postavljajte sebi dugoročne i kratkoročne ciljeve a onda ujutru odvojite samo nekoliko minuta vremena da razmislite o ciljevima koje ste sebi postavili. Ako samo pročitate svoje ciljeve koje ste zapisali mislićete o njima svakog dana. Ako svaki dan mislite o njima, počećete i da radite na njima i na kraju ćete ih ostvariti. Postizanje ciljeva je nauka, u toj jednačini nema nepoznatih. Ako pratite jednostavan obrazac možete ostvariti ciljeve bez obzira koliki su.

Da bi se lakše ostvarili ciljevi koje ste sebi zadali, možete primeniti jednu malu taktiku koja će vam olakšati da se bolje snalazite u velikom broju zadataka koje imate za obaviti. Najbolje je da se dan započne onim teškim i dosadnim obavezama, koje biste najradije odgodili. Njihovo rešavanje daće vam dodatan elan i učiniti lakšim obavaljnje ostalih poslova koje volite da radite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading