Najstarija manekenka otkriva tajnu vitalnosti i dugog života

Autor:

Lifestyle

13.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mej Mask (72) je više od pola veka na modnoj sceni i uprkos njenim godinama ima vitku liniju, zategnutno telo i puno je angažovana oko poslovnih obaveza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mej Mask

U svojoj knjizi koju je nedavno objavila, Mask je sa svojim čitaocima podelila tajne koje su joj pomogle da dugo živi i ostane vitalna i u osmoj deceniji života.

To su jednostavni saveti koje svaka od nas može da ispuni. Ali, iako je jednostavnost najbolje rešenje, ponekada je teško da ispunimo proste zadatke već se opterećujemo nepotrebnim činjenicama.

Napravite dobar raspored

Jedite kada ste gladni, ali i onda kada niste baš. To će sprečiti da se kasnije prejedete. Obično umirem od gladi oko podne pa sam sebe naterala da pola ručka pojedem oko 10 ujutro, a ostatak u 12 sati. 

Jedite isključivo ono što volite

Ako vam se ukus ne dopada, ne jedite ili ne pijte to, bez obzira na činjenicu da je takva namirnica zdrava.

Opustite se i ponekad "varajte" u prehrani 

Moj sin je otvorio restoran. Znala sam da ću dosta toga pojesti na otvaranju. Ne verujem u to da sve što nezdravo pojedem trebam odmah "sagoreti" treningom. 

Pratite informacije

Svakodnevno pratim članke koje su pisali nutricionisti jer su oni najrelevantniji. 

Slavite svaki dan

Zaista morate uživati svakog dana.

Deluje lako, zar ne? Suština je u tome da oko ishrane i životnih navika moramo biti opušteni i nikako ne ići iz jedne krajnosti u drugu - od razuzdanog stila života do asketske ishrane i ograničavanja sebe u onome što volimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading