Zbog OVOGA se javljaju problemi na koži: Greška u kupatilu koju svi pravimo dovodi do neželjenih pojava

Autor:

Lifestyle

09.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dermatolozi upozoravaju da topla voda prilikom tuširanja mogu dovesti do pojavi akni, a i pogoršati trenutno stanje onima koji imaju problematičnu kožu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Topla voda aktivira mikrocirkulaciju kože i dovodi do aktiviranja žlezda koji se pod njom nalaze, što rezultira otovorenim porama i pojačanim lučenjem sebuma - ističe dermatološkinja Linda Bler.

Sebum je prirodna masnoća našeg tela koja je produkt lučenja znojnih žlezda. Previše sebuma na površini kože zapušava pore što dovodi do pojave akni i bubuljica. 

Dermatolog Rene Roulau ističe da previše topla voda može dovesti do pojave brojnih problema.

- Dugo izlaganje toploj kupki može dovesti do pojave psorijaze i ekcema - ističe ovaj ugledni lekar, a prenosi sajt Apartmentterapi.

Zbog ovoga voda prilikom tuširanja mora da bude idealne temperature, koja će omogućiti koži da diše.

- Dermatolozi preporučuju da temperatura vode prilikom tuširanja iznosi 41 stepen celzijusa. Važno je tokom tuširanja posmatrati kožu i ukoliko ona postaje crvena to znači da je temperatura ipak previše visoka, te je potrebno dodatno rashladiti vodu  - kaže Bler.

Idealna temperatura prilikom tuširanja otvoriće pore u dovoljnoj meri da se očisti sebum što će kožu učiniti mekšom, čistijom i manje podložnom na pojavu akni i bubuljica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading