Žene, grešite! Ovo su dva najveća propusta farbanja kose

Autor:

Lifestyle

08.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge žene prave veliku grešku pri razvijanju farbe za kosu tako što, da bi dobile veću smesu, stavljaju i više hidrogena. Takođe, druga greška koja prati prvu jeste predugo ili prekratko držanje farbe na kosi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Evo nekoliko korisnih saveta kojih se morate pridržavati ako želite da boja za kosu bude što sličnija onoj na kutiji.

Farbanje izrastka

Ako imate jako kratku kosu ili jednostavno prekrivate izrastak, onda nije potrebno da razmućujete celu farbu već samo polovinu tube. Ipak, to ne znači da onda stavljate i ceo hidrogen koji ste dobili u farbu. Srazmerno polovini farbe, odmerite i polovinu hidrogena. Ostalo će vas čekati za sledeće farbanje izrastka.

Takođe, dovoljno je držati farbu na kosi samo 20 minuta. Ukoliko je u pitanju posvetljivanje izrastka onda između 30 i 40 minuta.

Farbanje cele kose

Za kosu koja prelazi visinu brade biće potrebne dva pakovanja farbe za kosu. Nikako ne koristiti jednu tubu, ali dodati više hidrogena kako biste imali veću smesu. Ne, na dve farbe za kosu idu i dva pakovanja hidrogena koja ste dobili uz farbu. Ni kap više nemojte dodavati sa strane.

Ako ste farbali celu kosu ostavite farbu 30 minuta na glavi, a ako posvetljujete kosu onda 40 minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading