Higijena kupatila tokom epidemije koronavirusom: Evo na šta treba da obratite pažnju

Autor:

Lifestyle

19.03.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažnija stvar u borbi protiv koronavirusa je održavanje higijene. Pored redovnog pranja ruku, važno je da redovno održavamo i prostorije u domaćinstvu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od najrizičnijih prostorija je kupatilo jer čim se vratimo u kuću, odmah krećemo da peremo ruke i obavaljamo higijenu tela kako bi se zaštitili od napada virusa.

Zbog toga, tokom održavanja higijene u kupatilu, trebalo bi obratiti pažnju na nekoliko stvari:

Redovno čistite sve površine uključujući wc šolju, tuš kabinu, kadu i lavabo

Sve ove površine treba očistiti deterdžentom i dezinfikovati nakon ribanja. Tokom čišćenja obavezno nositi zaštitne rukavice koje treba nakon obavljenog posla baciti zajedno sa iskorišćenim krpama.

Razdvojite četkice za zube

Četkice za zube su jedan od predmeta koji se lako kontaminira virusima. Stoga, ukoliko u vašem domaćinstvu živi više osoba, nemojte ih držati na istom mestu.

Redovno pranje peškira

Kod pranja ruku umesto peškira najbolje je da koristite papirne ubruse koje ćete kasnije baciti. Ali, ukoliko već koristite peškir, važno je da ga često menjate. Peškire perite na visokim temperaturama kako bi se ubili virusi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading