Ovo su idealne godine da stupite u brak, jer je tada mala verovatnoća da će doći do RAZVODA?

Autor: glossy

Lifestyle

17.03.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogobrojnim mladim parovima poznato je sledeće: čim se spomene reč venčanje, usledi zabrinuto pitanje roditelja: "Zar ne želite još malo sačekati?"

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iza toga čuči pomisao da mladi par još nije dovoljno zreo za trajnu vezu te bi trebao pričekati s brakom. Što su stariji partneri, manje je razvoda brakova, takva je barem pretpostavka.

Međutim, prema istraživanju sociologa Nikolasa H. Wolfingera sa Univerziteta Utah, rano sklopljeni brakovi nisu jedini koji se često razvedu:

Ko se venča sa 20 godina ima 50 posto veću verovatnost da se rastane od osobe koja je ušla u brak sa 25 godina, tvrdi Wolfinger. Sa svakom sledećom godinom pada verovatnost razvoda braka. I to tako traje do 32 godine, od te godine ponovno raste rizik od rastave.

Dakle, znači li to da osobe koje nisu venčane do 32 godine nisu sposobne za dugotrajne veze? Naravno da ne. Međutim, brojni partneri iz prošlosti mogu navesti na neveru i deca koja su eventualno nastala iz toga mogu otežati trajni brak s drugom osobom, tvrdi naučnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading