Recept za prirodnu kremu protiv bora: Lice će biti preporođeno nakon mesec dana

Autor:

Lifestyle

10.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada skupa kozmetička sredstva ne daju željene rezultate kada je uklanjanje bora u pitanju, te je zato najbolje pribegnuti rešenjima koja dolaze iz prirode.

Foto: Ilustracija

Krema spravljena od kokosovog ulja je jedan od najboljih sredsava za uklanjanje bora. Nakon samo mesec dana upotrebe, rezultati će biti vidljivi na vašem licu.

Kokosovo ulje sadrži 86 odsto zasićenih masnih kiselina. Ove kiseline su izuzetno hranljive jer su masti potpuno zasićenje atomima vodonika koji koža upija. U japanskoj studiji je dokazano da nanošenje kokosovog ulja hrani kožu toliko dobro da na taj način sprečava da se bore pojave. Osim toga, stimuliše proizvodnju kolagena, proteina koji povezuje tkiva, pa zahvaljujući tome ona postaje elastičnija i bore koje su se našle na licu se znatno ublažavaju.

Sudeći prema rečima dr Dejvida Benka, dermatologa iz Njujorka, "Oksidacija je jedan od glavnih razloga starenja kože, a kokosovo ulje može da umanji štetu koju nanose slobodni radikali".

Za ovu kremu vam je potrebno:

- Pola šolje kokosovog ulja

- Pola kašičice ulja vitamina E

- Pola kašičice ulja limunske trave

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i dobro promešati dok se ne dobije kompaktna smesa nalik kremi. Posudu zaklopite i čuvajte je u frižideru. Ovako pripremljenu masku možete nanositi ujutru i uveče na vaše lice i rezltati će vas oduševiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lana

10.03.2020 20:29

Ubedljivo najbolja je Taradermova wrinkles krema protiv bora. Ne kažem da čini čuda ali je po sastavu najkvalitetnija krema koja može da se nađe na tržištu. Iz iskustva preporučujem.