Napravite voćne obloge i lice će vam zablistati: Jabuke su pune pektina, evo kako on deluje na kožu!

Autor: Republika

Lifestyle

07.03.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lice možete negovati jabukama i to na jednostavan način. Tretman ovim voćem je vrlo delotvoran, jer štiti organizam od slobodnih radikala, odgovornih za starenje kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jabuke sadrže i pektin koji smiruje i omekšava kožu, ali i maleinsku kiselinu koja deluje kao piling. Štite i kapilare jer pospešuju mikrocirkulaciju.

Za normalan tip kože sameljite oko 1,5 kg jabuka sa korom u mašini za mlevenje mesa, a zatim ih ostavite da stoje na sobnoj temperaturi osam sati.

Pomoću gaze pravite obloge od jabuka i nanesite na prethodno dobro očišćeno lice da deluju 20 minuta. Posle skidanja obloga, lice operite prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za zaštitu suve kože pomešajte jedno žumance sa 3 kašičice narendanih jabuka. Mešavinu stavite na vlažno lice da deluje 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon tretmana suvi delovi lica biće mekani i dovoljno vlažni, a koža na celom licu zategnuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading