Oslobodite se bubuljica uz pomoć ovih namirnica

Autor:

Lifestyle

08.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bubiljice i akne predstavljaju neprijatnu pojavu na koži koja ne samo da nije estetski prijatna, nego može da dovede i do velikih problema sa samopouzdanjem i ličnim doživljajem lepote.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekada brojna kozmetička sredstva i preparati nisu od velike pomoći jer se na koži reflektuje ono što se događa u našem telu. Ovo nepoželjno stanje, u većini slučajeva, posledica su loše ishrane - unosa previše soli kroz brzu hranu i šećera kroz ispijanje gaziranih napitaka.

Najefikasniji način borbe protiv akni i bubuljica jeste promena u režimu ishrane, a neke namirnice imaju izuzetno pozitivno dejstvo na kožu.

 

 

Brazilski orah

Ova biljka sadrži veliku količinu selena koji je specifičan po tome što je mineral i istovremeno antiokisdans. Antioksidansi sprečavaju dejstvo slobodnih radikala koji smanjuju metaboličke aktivnosti organizma i usporavaju izbacivanje otrova iz tela.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dovoljno je tokom dana pojesti jedan do dva komada brazilskog oraha

Takođe, selen reguliše i rad štitašte žlezde što omogućava ravnotežu hormona i doprinosi da koža bude čistija.

 

 

Pardajaz

Paradajz je izuzetno bogat flavonoidima i vitaminom C, što se naziva i "C-komplekosom" - formula koja omogućava da telo iskoristi najviše od ovog važnog vitamina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Paradajz sadrži veliku količinu vitamina C

Vitamin C sprečava dejstvo slobodnih radikala na koži, odnosno oksidativne procese, koji dovode do pojave prevremenog starenja i pojave bubuljica.

Riba

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje poomažu da se koža obloži zaštitnim slojem koji štiti od štetnog zračenja sunca i spoljnih uticaja koji može da našteti izgledu kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Riba sa više masnog tkiva sadrži veću količinu Omega-3 masnih kiselina

Omega-3 masnih kiselina najviše ima u ribi koja je ima dosta masnog tkiva kao što su šaran, tuna ili losos.

 

 

Uz ove namirnice, svoj meni možete obogatiti i svežim voćem i povrćem, naročito crvenu papriku koja je takođe bogata vitaminom C. Takođe, nikako nemojte da zaboravite i na redovnu hidrataciju. Svakoga dana pijte dovoljnu količinu vode, i uz ovakvu ishranu rezultati neće izostati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading