Reagujte na vreme! Efikasnim metodama ruske medicine rešite se kandidijaze: Prirodom protiv kandide!

Autor:

Lifestyle

05.03.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandida je noćna mora skoro svakog čoveka, bilo da se nalazi u ustima, genitalijama ili probavnom traktu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do pojave kandide i njenog razmnožavanja dolazi najčešće zbog loših životnih navika (konzumacija namirnica životinjskog porekla, rafinisani proizvodi, alkohol, kafa, cigarete, neaktivnost...) zbog kojih organizam postaje kiseo i dolazi do poremećaja ravnoteže između gljivica i bakterijske flore, koja reguliše njihovo razmnožavanje.

Tako se razvija infekcija koja može da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe. Ova bolest pogađa čak 75 odsto žena, a u 10 odsto slučajeva predstavlja trajni problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

RECEPT RUSKOG TRAVARA

Efikasne vaginalete po receptu ruskog travara Dimitrija Jurovskog možete napraviti na sledeći način (ali se pre korišćenja konsultujte s ginekologom):
Sastojci:

  • 2 kašičice kokosovog ulja
  • 5 kapi etarskog ulja čajnog drveta
  • 5 kapi etarskog ulja mente
  • mleveni čen belog luka
  • usitnjeni rastavić (može sušeni)
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju, pomešati i dodavati usitnjeni rastavić sve dok smesa ne postane dovoljno čvrsta (ne previše). Brzo mešajte smesu da se kokosovo ulje ne istopi u potpunosti. Formirajte umetke dimenzija 31 cm i odmah ih postavite na tanjir i odložite u zamrzivač ili frižider. Kada umetke budete izvadili iz frižidera, oni će biti zamrznuti. Ali kada ih budete uzeli, oni će početi da se tope samo zbog telesne toplote. Vaginalno područje se prvo namaže sa malo maslinovog ulja i onda se stavi biljni umetak.

BLAGOVREMENA DIJAGNOZA

Beli luk je čudotvorac kod lečenja gljivičnih infekcija. Predstavlja najjači antibiotik u prirodi i do 100 puta jači od sintetičkih antibiotika, koji dodatno narušavaju ravnotežu bakterijske flore u organizmu. Beli luk uspešno u vrlo kratkom vremenskom periodu uspostavlja ovu ravnotežu, delujući agresivno na kolonije kandide. Ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, a alkohol iz belog luka bukvalno uništava gljivice.

Prirodni lekovi protiv kandidijaze su i kantarionovo ulje, ali i čaj od kantariona, jabukovo sirće, listovi bršljana, žalfija, soda bikarbona

Kad je u pitanju lečenje vaginalne infekcije belim lukom, najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom je svrab, zatim sledi peckanje, pa beli zrnasti iscedak, a kad je infekcija uznapredovala, vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne. Naš savet je da se obavezno obratite ginekologu i posavetujete o načinu lečenja, a u nastavku teksta prenosimo tradicionalne metode lečenja.

Uzroci pojave kandide

Kandida je gljivica koja živi u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, bešika i vaginalni otvor. Na razvoj kandide mogu uticati:
* dijabetes
* uzimanje antibiotika
* loša i ishrana bogata ugljenim hidratima
* konzumacija većih količina alkohola
* stresan život i nedovoljna količina sna
* nošenje mokrog kupaćeg kostima
* uzimanje previše kisele hrane
* nošenje preuske odeće
* svakodnevno korišćenje dnevnih uložaka i korišćenje tampona
* trudnoća
* pranje veša na temperaturi nižoj od 60 stepeni Celzijusa

RepublikaFoto: Photo by Michele Blackwell on Unsplash
Foto: Ilustracija

ČEN KAO TAMPON

Uzmite čen belog luka, očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) pre odlaska na spavanje. Da biste čen belog luka ujutro lakše izvadili, kroz jedan kraj provucite konac pomoću igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona). Ako ste simptome uočili na vreme, biće dovoljan samo jedan tretman da potpuno izlečite kandidu.

75 odsto žena pogađa ova bolest

Jednostavan način da se borite protiv kandide jeste da napravite kombinaciju soka od belog luka i limuna i da time ispirate usta nekoliko puta dnevno.

Osim belog luka, prirodni lekovi protiv kandidijaze jesu i kantarionovo ulje, ali i čaj od kantariona, jabukovo sirće, listovi bršljana, žalfija, soda bikarbona i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading