PRAVILO "4 KORAKA": Otkrivamo tajne rutine žena koje uvek izgledaju sjajno!

Autor: dnevno.rs, Republika

Lifestyle

01.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada pitate najlepše žene sveta kako uspevaju tako da izgledaju, svaka od njih će vam otkriti neki svoj, unikatni trik koji joj u tome pomaže. Ipak, sve one imaju određena pravila koja se poklapaju i bez kojih ne bi mogle da tako funkcionišu.

RepublikaFoto: Photo by Malvestida Magazine on Unsplash
Foto: Ilustracija

Zato vam u nastavku predstavljamo neka osnovna pravila dobrog izgleda kojih bi trebalo da se pridržavaju sve one žene koje vode računa o sebi i koje žele uvek da izgledaju savršeno, pa čak i kada dođu u poznije godine.

1. Prirodne kreme za negu kože su prioritet

Koža je jedan od najvažnijih organa svake žene. Samim tim što je najvidljivija, ona je i najizloženija negativnim spoljašnjim uticajima. Zbog toga je neophodno pružiti joj odgovarajuću negu, koju najbolje omogućavaju kreme izrađene od prirodnih materijala.

Prirodne  kreme za lice prave se od prirodnih sastojaka koji ne štete koži, već deluju veoma pozitivno na nju, i nemaju nikakva neželjena dejstva. Najčešće se za pravljenje krema koriste vosak, biljna ulja, cvetne vode i drugi blagotvorni prirodni sastojci koji pozitivno utiču na fiziološko stanje kože, hrane kožu, omekšavaju je, hidriraju i daju joj sjaj.

Foto: Ilustracija

Negovanje kože se preporučuje ženama od njihovog najranijeg doba, kako bi neizbežne prirodne procese i staranje dočekale što spremnije. Pored toga i negovanje posle 30. ili 40. godine je tako veoma važno, a u tom periodu najbolje je koristiti anti age kreme za bore, koje efikasno ublažavaju postojeće bore i sprečavaju nastanak novih.

2. Zdrava ishrana je obavezna za dobar izgled

Sigurno ste više puta imali priliku da čujete da hrana utiče na fizički izgled. U tome ima više istine, nego što možete da pretpostavite. Hrana koju unosimo utiče na generalno stanje organizma, a pravilna ishrana svaku ženu može učiniti privlačnijom, pre svega jer povećava čvrstinu i sjaj kože.

Jasno je da su namirnice kao što su voće i povrće osnova zdrave ishrane i da ih svakako treba što više unositi, ali postoje i drugi proizvodi, tzv. superhrana, koja značajno može popraviti opšte stanje organizma i biti blagotvorni za duh i telo.

Jedan od njih je kakao, čiji osnovni nutrijenti imaju dokazane zdravstvene benefite. Criollo kakao prah doprinosi pozitivnom raspoloženju, a povoljno utiče i na srce i krvne sudove. Osim toga, snažan je antioksidans, pa garantuje zaštitu od virusa i bakterija, što svakako utiče na dobar izgled i u sezonama prehlade.

3. Redovna fizička aktivnost se podrazumeva

Većina ljudi uz brojne dnevne obaveze – posao, deca, dom, supružnik, prijatelji – retko može da pronađe malo vremena i za sebe, a naročito za trening ili neku drugu fizičku aktivnost. Međutim važno je znati da svega 45 minuta rekreacije nekoliko puta nedeljno itekako može imati dobrog uticaja na vaš život.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon koji možete da darujete svom telu. Vežbanje ne godi samo fizičkom, već i mentalnom zdravlju i ujedno pojačava osećaj zadovoljstva sobom. Redovna fizička aktivnost pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, ali doprinosi i smanjenju ili održavanju telesne težine.

4. Dobar i kvalitetan san

Da biste živeli što kvalitetnije, osećali sveže i bili spremni da obavljate svakodnevne aktivnosti potrebno je da odmorite i telo i mozak. Optimalna dužina sna je od 7 do 9 sati. Dužina spavanja jeste relevantna ali je kvalitet sna isto toliko važan, ako ne i važniji od vremena koje odspavamo. Zato je važno pronaći adekvatan način da se odspava dovoljno i kvalitetno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sada, kada znate osnovna pravila dobrog izgleda možete ih se pridržavati kako biste u svakoj situaciji mogli da zablistate i učinite da uvek budete primećeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading