TAJNA SREĆNIH LJUDI: 3 stvari koje svaka žena treba da zna

Autor:

Lifestyle

03.10.2017

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako moderan način života sve više uzima ženskosti od žena i muškosti od muškaraca, pod parolom rodne ravnopravnosti, svaka žena intimno u sebi želi da neguje svoju lepotu, nežnost i šarm. Da bi u tome uspela, često mora da uloži trud i strpljenje i svoje prirotete drugačije rasporedi

RepublikaFoto: pixabay.com
Razgovor i smeh su ženi omiljeni način opuštanja

Kada je žena duboko zadovoljna i mirna, ona je najbolja verzija sebe i za svog parnera i decu i prijatelje i poslodavca. Milica Stojiljković, osnivač Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ u kome organizuje Ženski kutak – kao idealan trening za žene, na kome rade vežbe relaksacije, ali i razgovaraju o ženskim temama, nam otrkiva koje to tri stvari svaka žena treba da praktikuje da bi očuvala svoju žensku snagu i lepotu.

Foto: Promo foto
Milica Stojiljković, osnivač centra za lični razvoj

Žena mora pronaći vreme samo za sebe

Svemu u čemu smo u životu uspeli, posvetili smo neko vreme i pažnju. Tako je i sa nama samima. Ako želi da se istisnki posveti sebi, svaka žena treba da odvoji vreme u kome će učiniti nešto dobro samo za sebe.

To može biti tačno određeno vreme, tokom dana ili nedelje, koje ćemo posvetiti svom unutrašnjem miru. Korisno je odrediti koje će to tačno vreme biti, jer ćemo tako lakše steći naviku da praksu zaista i sprovedemo u delo.

Ako smo odlučile da meditiramo, recimo, svakog dana predveče po pola sata ili da jednom nedeljno odemo na trening relaksacije, onda je to samo naše vreme.

Ovo je važno i zbog toga što brojne obaveze koje svakodnevno imamo utiču na naš energetski balans. Da bi se balans povratio, svakog dana treba izdvojiti vreme za to.

Vežbe relaksacije kao redovna praksa

Praksa iz ženkog kutka pokazuje da je većini žena dovoljno da sat vremena nedeljno odradi lagane QiGong vežbe koje utiču na eliminisanje stresa i obnavljanje energije.

Nakon radnog dana ili drugih obaveza, veoma je korisno dan zavšriti vežbama relaksacije koje nam daju polet za sve ostalo čime se u životu bavimo.

 

 

 

Ženski razgovori kao lekoviti napitak

Sedenje u tišini često prija, kao i pomenute vežbe relaksacije, ali žesnki razgovori imaju zaista lekovito dejstvo. To su oni momenti kada ženska energija dolazi do izražaja u svojoj punoj lepoti.

Opet zbog ravnoteže, ženama je potrebno da se nekada izdvoje od muškog sveta, makar to bili i njihovi najbliži i razgovaraju sa drugim ženama o svim važnim i nevažnim ženskim temama. To mogu biti veoma praktične ženske stvari – od organizovanja obaveza i budžeta do vežbi koncentracije i stpljenja za decu i odrasle.

Smeh, ponekad i neka suza ili samo razgovor zna da bude izvor motivacije koja je ženama potrebna da ostanu zdrave i nasmejane.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading