Svetske zvezde uveliko pune ormane: Ova boja će biti potpuni HIT na proleće i leto!

Autor:

Lifestyle

06.01.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakna i haljina Kristofera Kanea ima print divljeg cveća i trave, haljine "Dolce&Gabbana" brenda palme dok su modeli nosili cipele i šešire nadahnute tropskim cvećem, a "Versace" haljina je bila s printom džungle, poput one koju je Dženifer Lopez nosila i 2000. godine."Dries Van Noten" je predstavio odelo prekriveno zelenim cvećem i puzavicom, dok Valentino ima printove palminih listova. Zelena je dominantna boja od glave do pete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dženifer Lopez u vanvremenskoj haljini

Viktorija Bekam je pokazala zelene haljine duge do poda, "Gucci" je imao lepršave džempere koji podsećaju na veštačku travu i odela od tila sa bojom pistaćija.Malena zelena haljina je bila glavna kod dizajnera "Regina Pyo", "Marc Jacobs", "Balenciaga" i "Valentino".

Na nedavnoj reviji koja više daje pogled na kolekciju proleće/leto 2021. godine, holandska prognostičarka trendova Li Edelkurt predvidela je da će zelena biti ključna boja za celu deceniju kao posledica gladi za prirodom, što se vidi i u obnovljenom trendu kućnih biljaka i porastu japanske prakse meditacije u šumi.

Popularnost zelene boje raste već neko vreme, a mnoge poznate osobe pojavile su se na crvenom tepihu u zelenom izdanju, prenosi klix. Zelena je takođe boja koja označava obnovu, ali ovaj trend naglašava i nepovezanost modnog oslanjanja na prirodu za inspiraciju i materijale i štete koju nanosi trenutni poslovni model. Nijedan dizajner nije izjavio kako namerava da istraži klimatsku krizu sa svojim kolekcijama inspirisanim biljkama niti je pružio informaciju o njihovom uticaju na okolinu.

O ovoj kontradiktornosti diskutovano je tokom panela na London Fashion Week-u gde je model i aktivistkinja za zaštitu okoline Arizona Muse govorila o njenom nedavnom povezivanju s prirodom.

- Navikla sam da ne vidim prirodu već trotoare i automobile. Sada, samo kada obraćam pažnju, vidim pojedinačne listove, debla, insekte na biljkama i sve te stvari mi postaju življe - rekla je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading