OVAKO SE PRAVILNO SKIDA ŠMINKA: Žene najčešće greše već pri prvom koraku!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Lifestyle

31.12.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šminkanje ponekad može da oduzme mnogo vremena, a podrazumeva se da bi trebalo da znate i određene tehnike kako bi vaša šminka izgledala besprekorno.

Foto: youtube.com/Christen Dominique
Skinite šminku detaljno!

Međutim, vrlo često zaboravljamo da uklanjanje šminke nije tako jednostavna stvar.

To je poseban ritual koji treba shvatiti ozbiljno. Pranje lica vodom nije dovoljno. Pratite ovih pet koraka kako biste uklonili šminku bez oštećenja kože.

Prvi korak: 

Pre uklanjanja šminke počnite s pripremom za ovaj postupak. Dakle, prvo morate da kupite potreban set sredstava za čišćenje lica. Ako imate masnu kožu, trebalo bi da odaberete proizvode bez ulja, dok su proizvodi s hidratantnim delovanjem prikladni za suvu kožu. Takođe kupite posebno sredstvo za čišćenje očiju. Kosu skupite u rep tako da ne ometa čišćenje. Prethodno očistite kožu vlažnom maramicom.

Drugi korak: 

Prvo očistite oči. Temeljno navlažite tufer sredstvom za uklanjanje šminke i pritisnite ga na oko. Sačekajte 10 do 20 sekundi, a zatim nežno pomerajte tufer. Bez trljanja. Koža oko očiju je vrlo osetljiva.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Treći korak: 

Sklonite šminku s usana. Za čišćenje usana možete da koristite i vazelin. Nanesite ga na usne, sačekajte pet minuta i obrišite pamučnim tuferom. Ne trljajte prejako da ne oštetite usne.

Četvrti korak: 

Uklanjanje šminke s lica. Možete početi s micelarnom vodom. Navlažite tufer proizvodom i obrišite lice. Ne zaboravite na područje ispod brade i iza ušiju. Obavezno očistite liniju kose. Lice onda isperite vodom i osušite peškirom. Koristite papirne ubruse kako biste sprečili širenje bakterija. Kožu ne trljajte već je samo natopite vodom.

Peti korak: 

Nakon uklanjanja šminke vrlo je važno brinuti se o svojoj koži. Ovo je poslednja faza postupka. Lice nežno masirajte kako bi bilo elastično i kako biste mu povećali protok krvi, prenosi Kliks. Ono što svakako treba da uradite jeste da nanesete hidratantnu kremu kako vam se koža ne bi osušila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading