Novogodišnji feng šui za lepši život: Delotvorni kineski trikovi za fenomenalnu 2020. godinu!

Autor: stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

17.12.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drveni ram povezuje porodicu sa prijateljima, ukrasi u visini očiju kao što su svetiljke i ukrasni venčići oteraće "tugu", a sveće u spavaćoj sobi obezbediće ljubav u Novoj godini, kažu poznavaoci feng šuija. Najvažnije je da znate da sa bojama, novogodišnjim ukrasima i nekim feng šui simbolima možete postići visok nivo či energije i privući sreću u prostoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drveni ram 

Ukoliko vam dolaze gosti, potrudite se da postavite njihovu sliku sa vama u drveni ram, jer drvo povezuje porodicu sa prijateljima. Ovu sliku možete postaviti i u sobu za goste. To stvara osećaj bliskosti, intimnosti i dobrodošlice.

Novogodišnja jelka

Ako ne znate koje je to mesto, onda nadjite najlepše mesto u dnevnoj sobi, predsoblju ili trpezariji. Zavisi od veličine stana, kuće i kancelarije jer se i tu primenjuje feng šui poslovnog prostora.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Možete je postaviti u centar stana. Tako će cela kuća ili ofis imati odličnu energiju praznika i nova energija nastupajuće godine će se proširiti na svih ostalih 8 sektora:

  • Ljubavni i partnerski
  • kreacije i ideja
  • prijatelji i putovanja
  • karijera
  • znanje i mudrost
  • familija i zdravlje
  • novac i bogatstvo
  • ugled i uspeh
  • Savet plus

    Pazite samo da vam jelka ne bude blizu ulaznih vrata, da ne "izađe sreća". U svakom slučaju, nađite mesto koje će biti dominantno, a neće smetati ukućanima da se kreću i eventualno sruše jelku. Ne bi trebalo ništa da blokira chi energiju do vaše jelke. Da bi to znali, prošetajte se od ulaznih vrata te prostorije do jelke.

    Ako vas bilo šta udara i blokira dok hodate ili morate da preskačete nameštaj da bi došli do jelke, onda će se i chi "udarati" i "preskakati" vašu sreću. Obratite na ovo pažnju, da se ne žalite sledeće godine da vas "preskaču" poslovi, ljubavni partneri, moguća putovanja ili vas "ne čuju" vaša deca ili zaposleni, pa rade šta žele.

    Poinsetias je tradicionalno božićno cveće koje obećava čuda i magiju kada se koristi kao božićna dekoracija. Kada visi u četiri ugla glavnog sprata kuće, atmosferu oslobađa negativnosti, besa, stresa i napetosti. Kada visi u trpezariji, prema feng šuiju, donosi novac i sreću u dom tokom novogodišnjih praznika.

    Dekorišite spavaću sobu po feng šui pravilima zbog energije ljubavi i seksa

    Stavite dve lepe crvene ili roze sveće na noćnom stočiću pored vašeg kreveta. 

    Najvažnije je da pripazite da ne palite mnogo sveća istovremeno, da ne izgori "ugled" ili izazove afere u braku, a može i da prouzrokuje požar.

    RepublikaFoto: pixabay.com
    Foto: Ilustracija

    Osvežite prostor mirisima za Novu godinu 

    Cimet je umirujući novogodišnji miris. Prema šeng šuiju principima, miris cimeta se takođe smatra muškim afrodizijakom i čini da muškarac želi da potroši novac! Mirisi bora, čempresa ili eukaliptusa očistiće atmosferu od negativne energije. Pupoljci božićnog cveća stvaraju mir i harmoniju. Pomorandže u kuhinji ili trpezariji podstiču izobilje, novac i radost.

    Novogodišnji ukrasi za dom

    Koristite venčiće i svetiljke za dekorisanje doma. Dekorišite sve krajeve u domu koji su podvijeni na dole, jer ovi krajevi podsvesno simbolizuju tugu, kažu feng šui stručnjaci. Dekor stavite u visini očiju da "podignete" vibracije prostorije i raspoloženje svih koji se nalaze u domu.

    RepublikaFoto: pixabay.com
    Foto: Ilustracija

    Zelena boja da očisti negativnu energiju

    U feng šuiju, zelena je boja isceljenja. Ona ublažava stres i stvara mirno okruženje. Hladne i mirne zelene nijanse izjednačavaju "vatru" ili toplotnu energiju iz viška crvene, kažu poznavaoci drevne kineske prakse. Ukrasite dom borovim ili drugim zimzelenim granama i razmislite o tome da nekoliko grana visi iznad ulaza kao odbrana od negativne energije. Takođe, na ovaj način pozivate bogatstvo i sreću u vaš dom.

    A svakako budite raspoložene i pune entuzijazma, pa uđite zadovoljne u Novu godinu. 

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading