Ova tri moćna jeftina sastojka treba dodati u svaku kremu!

Autor: lepaisrecna.rs

Lifestyle

01.12.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kozmetika je sve skuplja, a spisak sastojaka u kremama sve duži i - sve nejasniji! Ova 3 sastojka se ponekad dodaju i u kupovnoj kozmetici, ali u kom procentu?

RepublikaFoto: Photo by kevin laminto on Unsplash
Foto: Ilustracija

Rešite sve ove dileme i obradujte svoju kožu sa 3 moćna, prirodna sastojka. Pri tome, ovako obogaćena krema ne iziskuje komplikovane recepte, mućkanja, mešanja i merenja.

Jednostavno, nabavite ove 3 prirodne sirovine i držite ih na hladnom (čak ne morate ni u frižideru) i stavljajte ih u onim količinama koje prijaju vašoj koži. Eksperimentišite, menjajte, jedne večeri dodajte jednu, druge večeri drugu, posmatrajte šta vašoj  koži najviše prija. Što je najvažnije, ništa od ovih sastojaka se ne kvari brzo, niti košta čitavo bogatstvo kako je s nekim kremama slučaj.

Vitamin E

Garantovano koristan vitamin E dodat je već u mnoge kreme na tržištu, ali teško ćete saznati u kojoj količini.

Možete ga kupiti i kao basnoslovno skupo ulje, ali postoji i trik koji će vam olakšati korišćenje, ali i finansijsku "savest" jer nećete razoriti kućni budžet zarad svoje nege.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kupite običan vitamin E, u želatinoznim kapsulama! Ovo je, po pravilu, najekonomičnije rešenje, ako ugrabite neki popust, biće još jeftinije, a povoljnost se ogleda u tome što možete, po želji, svake večeri (ili svake druge, ili svake treće, kako vi odlučite!) raseći oštrim makazicama kapsulu, iscediti sadržaj na dlanove i odmah naneti na lice ovlaš razmazujući.

Dodajte još malo svoje obične kreme za negu na dlanove pa lakom masažom utrljajte ovako nanet vitamin E.

Slično možete uraditi i sa kosom, a višak obavezno nanesite na laktove ili kolena.

Kakao puter

Moćni sastojak koji omekšava kožu kao nekom čarolijom posebno je pogodan za zimsku negu, jer bogato hrani i štiti lice i ruke. Međutim, njega često dodaju i u sredstva za negu posle sunčanja, jer popravlja štetu koju nanesu sunčevi zraci.

Zahvaljujući sve popularnijoj veganskoj i vegetarijanskoj hrani, danas se kakao puter može lako naći u mnogim prehrambenim prodavnicama i tu nema ekstravagantnu, "kozmetičku" cenu već "običnu" - prehrambenu!

Kao što znate, nema veće istine u kozmetici od one da većina stvari koje je dobro pojesti, može da se stavi i na kožu! Pod uslovom, naravno, da niste osetljivi na neku namirnicu - krastavac, jagoda, banana... samo su neki od primera. 

Foto: Ilustracija

Isto važi i za kakao puter. Kupite najmanje pakovanje i testirajte ga u maloj količini. Jednostavno, nastružite komadić nožićem i "strugotine" otopite na dlanu razmazujući ih prstima.

Od vaše telesne toplote, ovaj blagotvorni sastojak će se brzo otopiti a vi ga možete naneti čistog (probajte, da vidite kako će koža biti mekana!) ili pomešajte sa običnom kremom i nanesite na lice i vrat. 

Ako vam ne prija, uvek ostatak možete staviti u kolače.

Odličan je i za kritične delove tela - laktove, kolena, butine, kukove... sva ona mesta koja često budu iritirana od dodira s odećom, lastišima, gumama, bretelama.

Ši puter

Još jedan od sastojaka za čije prisustvo u radnji na svakom ćošku možemo da zahvalimo veganskoj i vegetarijanskoj ishrani.

Ovaj izvanredno masan sastojak posebno će prijati suvoj, zreloj koži.

RepublikaFoto: Photo by Adrian Motroc on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ima antiejdž efekat, a skoro niko nije alergičan na njega, čak ni oni koji su alergični na orahe. 

Njegovo korišćenje sigurno je najlakše, zahvaljujući lepoj, kremastoj konzistenciji - prosto, zahvatite čistom kašičicom malo ši putera i razmažite po koži.

Opasnosti ima samo za one čija je koža sklona aknama, pod uslovom da koriste čist čia puter  - to treba da izbegavaju. U tom slučaju, stavite na dlan malo svoje kreme, pa dodajte minimalnu količinu ši putera. 

Ako ni to ne odgovara, nećete baciti kupljeni ši puter - on je mnogo zdraviji od margarina, pa ga slobodno stavite u kolače

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading