MOGUĆE JE! Genijalni saveti za uklanjanje strija koji sto posto rade!

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

29.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strije su sigurno najveća noćna mora svih žena, ali i muškaraca. Usled naglog porasta kilaže ili pak njenog smanjenje koža trpi velike promene i kao posledica toga ostaju strije. Najčešće su kod trudnica ali mogu se javiti i kod tinejdžera usled naglog rasta. Uklanjanje strija nije lak ni brz proces ali je svakako moguće uz veliki trud.

RepublikaFoto: youtube.com/Glamrs
Foto: Ilustracija

Postoji više načina na koje možete ukloniti strije, ali mi ćemo danas govoriti o onim iz prirode a ne iz salona lepote. Kako bi vam se strije povukle morate biti istrajni.

Aloe Vera

Sigurne smo da je svima vama dobro poznato blagotvorno dejstvo aloe vere na kožu. Zbog svoje velike koncentracije minerala i vitamina C i E kožu čini glatkom i elastičnom, stoga je idealna prilikom uklanjanja strija. Ukoliko niste u mogućnosti da obezbedite svežu aloe veru, onda se odlučite za neki proizvod koji ima veliku koncentraciju ove biljke u sebi (najbolje bi bilo neko ulje na bazi aloe). Najveće rezultate videćete ukoliko aloe veru budete koristili na sledeći način: Iz svežeg dela aloe izvadite meso, odnosno gel i umasirajte ga na problematično područje sa stijama. Ostavite gel na koži da deluje i nakon 20 do 30 minuta ga isperite. Ovaj kućni tretman ponavljajte svakodnevno kako biste u potpunosti uklonili strije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kokosovo ulje

Kao i aloe vera, kokosovo ulje čini čuda kada je nega kože u pitanju. Zbog toga njegovo redovno, tj. svakodnevno korišćenje može ukloniti strije sa bilo kog dela tela. Kokosovo ulje nanosite uveče pred spavanje kako bi tokom noći delovalo. A za još bolji efekat kokosovo ulje pomešajte sa nekoliko kapi bademovog ulja i koristite svakoga dana. Ukoliko se nalazite u drugom stanju počnite da ga koristite što pre kao preventivu. Kokosovo ulje pored mesta na kome imate strije možete koristiti i na drugim delovima tela. Koža će vam postati glatka i hidrirana.

Maska za uklanjanje strija, sastojci

  • dva žumanceta
  • sok od jednog limuna
  • 2 kašike zobene kaše
  • 2 kašike ulja od badema
  • mleko - dodati po potrebi zbog teksture maske
RepublikaFoto: pixabay.com

Način upotrebe

Dobijenu smesu nanestite u debelom sloju na deo tela koji je zahvaćen strijama. Ostavite na koži dok se pasta potpuno ne osuši i tek tada isperite hladnom vodom. Masku nanosite na kožu što češće možete.

Ova maska je veoma delotvorna prilikom uklanjanja strija ali rezulati nisu vidljivi preko noći, zbog toga budite uporni!

Tonik za uklanjanje strija

Tonik za uklanjanje strija koji same možete napraviti podrazumeva mešavinu limunovog soka i soka krastavca. Sok krastavca dobićete tako što krastavac prvo dobro ispasirate i potom procedite sok koji se odvojio. Možete napraviti više tonika koji ćete svakodnevno nanositi na područje zahvaćeno strijama. Tonikom u većoj meri natopite kožu i ostavite ga 10 minuta kako bi koža upila sve vitamine iz ove dve namirnice, a potom isprati mlakom vodom. Prirodna kiselost limuna pomaže pri smanjenju ožiljaka dok će sok krastavca hladiti i umiriti kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading