Dilema mnogih roditelja: Treba li kupati decu baš svakog dana?

Autor: mondo.rs, Republika

Lifestyle

24.11.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blogerka Konstans Hol nedavno je na svom blogu otkrila da svoje šestoro dece kupa tri puta nedeljno. Zbog toga su neki roditelji odahnuli, drugi se tome čude...

RepublikaFoto: pixabay.com
Pitanje koje muči mnoge...

Prema uputstvima Američke dermatološke akademije, preporučljivo je da se deca kupaju najmanje jednom ili dva puta nedeljno.

Te preporuke se odnose na decu starosti od šest do 11 godina, ali pod uslovom da se nisu isprljali igrajući se napolju ili nemaju nekakav kožni problem.

Kada je reč o bebama, savet je da ih roditelji ne kupaju baš svakog dana jer bebe imaju osetljivu kožu koja se lako isuši usled svakodnevnog kupanja.

Umesto kupanja svakog dana, stručnjaci savetuju da bebama operete lice i da ih obrišete vlažnim sunđerom za kupanje.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Generalno, ne postoje neke tačno utvrđene smernice koliko često treba kupati decu. Ako još uvek nose pelene ili ih tek učite da koriste nošu, svakako želite da budu čisti i nema ništa loše u tome ako ih kupate svakog dana.

S druge strane, ako se ponekad desi da ste uveče previše umorni ili ne stižete da okupate dete, nema potrebe za preteranu sekiraciju – sve dok deca nisu prljava i ne osećaju se, OK ste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading