Ovo su velike greške: Spisak pribora i kozmetike koju nikako ne bi trebalo da pozajmljujete od drugarica!

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

14.11.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znamo da se ponekad spremate kod svoje najbolje prijateljice za večernji izlazak i čim vam nešto zafali - poslužite se tuđim. Ipak, to sa sobom nosi mnogo, ne tako lepih, posledica.

RepublikaFoto: Photo by Katie Treadway on Unsplash
Foto: Ilustracija

Izlazite sa prijateljicom, idete na zabavu i u poslednjem trenutku tražite od nje da vam pozajmi sjaj ili četkicu za usne?

Pazite! Takva nevina razmena može naneti više štete nego koristi. Zašto?

Otkrijte u nastavku i prihvatite naše savete.

Četka za kosu

Pozajmljivanje istih, kao i češljeva, dozvoljeno je, ali samo ako ih temeljno operete. U suprotnom, između ostalog možete preneti na kožu gljivice odgovorne za razvoj peruti. Bolje bi bilo da kupite mini četkicu i da je uvek nosite u torbici.

Karmini

Ruž, čak i najlepši, idealno je uzgajalište bakterija. Lako je, između ostalog, preneti uz pomoć karmina virus herpesa. Ne rizikujte! Isto se odnosi i na sjaj, balzam i vazelin.

Makaze za nokte

Kada idete u salon na manikir, pažljivo proverite da li je oprema sterilna, jer možete dobiti virusni hepatitis. Iz istog razloga, zaboravite da pozajmljujete grickalice i makaze od prijatelja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Četke

Ovo je, između ostalog, jednostavan način za lečenje od akni. Ali postoji izlaz: četkice morate temeljito očistiti i dezinfikovati alkoholom (ili parfemom).

Maskara

Ako je pozajmite, možete se zaraziti, parazitom koji se često javlja između trepavica. Tako da umesto maskare na trepavice nanesite malo balzama za usne - one će izgledati gušće i tamnije.

Kozmetika u tegli

Kreme koje koriste vaše prijateljice mogu sadržati bakterije i viruse. I svaka kozmetika koja se nanosi prstima je "kontaminirana". Zato budite oprezni ne samo da pozajmite kreme od prijatelja, već i izbegavajte testiranje kremaste kozmetike u apoteci. Posebno balzame za usne!

Puder

Ovde glavni osumnjičeni nije sama kozmetika, već sunđer kojim se nanosi. Bakterije i klice jednostavno ih vole!

Kremaste senke

Njihova gusta struktura idealno je okruženje za bakterije koje se šire sa aplikatora i vrhova prstiju.

Stik

Na ovaj jednostavan način možete dobiti folikulitis. Jedini siguran dezodorans je sprej. Umesto njega možete koristiti antibakterijski gel za ruke ili kriške limuna. Dovoljno je da obrišete kožu ispod ruku kako ne bi došlo do neprijatnog mirisa. Ovo je dobra mogućnost za hitne slučajeve.

Brijač

Izgleda naivno, ali čak i malom posekotinom možete dobiti herpes infekciju (ako je linija bikinija depilirana), pa čak i žuticu. Zato koristite svoje brijače ili verzije za jednokratnu upotrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading