Evo šta gosti prvo primete u vašoj kući i to za 8 sekundi!

Autor: b92.net, Republika

Lifestyle

30.10.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znamo da je prvi utisak često presudan, ali to ne vredi samo pri upoznavanju novih osoba, već i prilikom pozivanja gostiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da uoče sve sitnice u vašem domu i počnu da vas osuđuju.

Istraživanje koje je "Independent Network" sproveo na 2.000 ljudi otkrilo je da tri četvrtine ispitanika pri prvom ulasku u nečiju kuću prvo primeti miris. Za to im treba samo osam sekundi!


Osim mirisa primećuju temperaturu i to jeste li ili niste usisali kuću. Tri od svakih deset ispitanika izjasnilo se kako nikad ne bi iskreno priznali domaćinu šta zaista misle o njegovu domu.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brojni ispitanici su otkrili da osećaju pritisak kad im dolaze gosti, a čak 86 odsto njih priznalo je da detaljno pospreme kuću pre nego im dođu gosti.


Na posetioce takođe zna da utiče i udobnost nameštaja i to koliko ga održavate, prljave prozore, knjige, boju zidova i prašinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading