Trikovi stručnjaka kako da perete kosu zavisno od tipa

Autor: kurir.rs

Lifestyle

09.10.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici jedne društvene mreže otkrili su koji je ispravan način pranja kose, a neki od trikova uključuju određenu toplinu vode, kao i pravilno nanošenje šampona na kosu.

Foto: Photo by Erick Larregui on Unsplash

Predstavljamo vam još nekoliko korisnih trikova: 

Džon Halal je osnivač stranice "Chemistry Simplified" koja otkriva mitove o lepoti, a isto tako je i bivši predavač na Univerzitetu kulture lepote, a otkrio je da bi kosa trebalo da se pere sa mlakom, a ne vrućom vodom, ali i da bi se na kosu koja je masna prvo trebao staviti šampon, a tek onda voda.

Mnogi ne razmišljaju o načinu na koji peru kosu. Nasapunjate, isperete i ponovite. Skvasimo kosu, nanesemo dovoljno šampona da stvori sapunicu, isperemo i onda ponovno nasapunjamo. Ipak, nisu sve kose iste, pa tako ni isti postupak neće dati dobre rezultate na svim tipovima kose.

Suva kosa koja je oprana dan ranije je i dalje čista i trebalo bi je tretirati drugačije od masne kose koja se nije oprala dva ili više dana. Važno je uvek kosu prati mlakom vodom, a ne vrućom. Ako kosu isperete hladnom vodom, manje će se mrsiti, a i više će sijati. Sapunica će se napraviti tek kada je kosa potpuno čista i kada više nije masna. Ovo je znak kako da prepoznate da vam je kosa dobro oprana. Kada se napravi sapunica, vreme je za ispiranje.

Foto: pixabay.com

Takođe, korišćenje previše šampona može uništiti kosu. Masna kosa bi trebala da ima drugačiji tretman. Ako prvo skvasite masnu kosu i onda tek dodajete šampon, biće teže ukloniti masnoću iz kose. Masnu kosu ne bi trebalo skvasiti vodom pre šampona. Prvo se stavi šampon i onda se stavi malo vode kako bi šampon mogao da se umasira. Isperite detaljno i dodajte novi sloj šampona.

Korisnica Saši Limaj, savetnica za lepotu je napisala: "Ljudi koji imaju ravnu kosu trebalo bi da peru kosu svaki treći dan i koriste blagi regenerator. Tanka i kovrdžava kosa zahteva manje šampona jer previše šampona može uništiti njihovu kosu. Devojke s dugom kosom bi kosu trebale da peru dva ili tri puta nedeljno. Oni koji imaju farbanu kosu bi trebalo da peru kosu drugi dan, ako provode mnogo vremena napolju."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading