Ovo je najbolje doba za rađanje: Inteligencija dece je viša ako se tad odlučite

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

29.09.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije istraživanje tvrdi da su deca rođena u određenim majčinim godinama inteligentnija od drugih. Godine u kojima rađate su oduvek bile bitne, ali i predmet rasprave jer je svaka žena za majčinstvo spremna u neko svoje vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, najnovije istraživanje je ustanovilo da se najinteligentnija deca rađaju u određenim godinama majke. Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt deteta.

Prema njihovim rezultatima, zlatne godine za rađanje dece su tridesete, a žene koje rađaju decu u četrdesetim navodno rađaju najinteligentniju decu. Kognitivni testovi pokazali su da su deca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale dece.

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa decom i stvaraju jaku psihološku strukturu deteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading