Četiri mita o celulitu koje morate da razbijete ukoliko želite lepe noge

Autor:

Lifestyle

26.08.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celulit na nogama predstavlja problem koji svaka žena želi što brže i jednostavnije da ga ukloni. Da bi borba protiv celulita bila efikasna najpre se moraju otkloniti zablude i mitovi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Celulit je deformitet koji se javlja kod žena i predstavlja vrlo težak estetski problem. Celulit nastaje usled gomilanja masnog tkiva i toksina na određenim mestima, usled čega vezivno tkivo kože slabi i stvaraju se rupice. Ovo je poznato kao efekat pomorandžine kore. Žene koje se nose sa ovim problemom znaju kakvu "traumu" može da predstavlja odlazak na plažu. Da bi ste se rešili celulita najpre morate da razbijete mitove koji vladaju o ovom problemu, pa tek onda da se efektivno posvetite zatezanju vaše kože.

1. Celulita možete da se rešite tek utrljavajući anticelulitne kreme

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate, reč je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg efekta. Kreme mogu vrlo uspešno da nahrane kožu i učine je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i reč je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

2. Skupi tretmani i spa ponude mogu da garantuju rezultate

Super ponude paketa često bolnih i neprijatnih tretmana sve su češće, ali i u ovoj situaciji je često reč tek o jednom koraku u rešavanju celulita. Reč je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rešenje, već samo kamuflaža koja ne traje večno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Celulit je genetsko nasleđe od vaše majke

Iako će mnoge žene samo da se nasmeju, reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi veruju, ali naravno, to nije istina. Ako majka i ćerka imaju isti problem u vezi za celulitom, najčešće je problem u nedostatku fizičke aktivnosti, poslu koji rade i ishrani, a ne o genima.

4. Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete da ga se rešite u bilo kom životnom dobu

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima, ovaj problem može da se ublaži i reši u bilo kom životnom dobu. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici fizičke aktivnosti za jačanje mišića zadnjice i butina mogu da reše ovaj problem.

Isto važi i za pravilnu i šarenu ishranu, a na vama je da budete uporne i dosledne u uklanjanju celulita.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading