Rešena misterija plaćanja računa! Ko treba da se hvata za novčanik u restoranu - muškarac ili žena?

Autor:

Lifestyle

10.08.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je nepisano pravilo da na prvom sastanku, a neretko i kasnije, muškarci plaćaju račune vremena su se uveliko promenila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Moderno doba donelo je mnoge promene u navikama u plaćanju, pa su sada žene često te koje insistiraju da učestvuju u podeli računa u restoranu ili kafiću.

I dok mnogi smatraju da džentlmenstvo podrazumeva da se muškarac hvata za novčanik, drugi su pristalice da veza ne sme biti jednostrana.

Nova studija koja je ispitala 17 hiljada ljudi na temu ko bi trebalo u vezi da se hvata za novčanik pronašla je da muškarci i žene različito razmišljaju.

Oko 39 odsto žena priznalo je da se nada da će muškarci odbiti njihovu ponudu da učestvuju, a 44 odsto žena se uvredi kada muškarac odbije i očekuje od njih da plate deo računa.

Ipak, skoro dve trećine momaka reklo je da misle da bi žene trebalo da učestvuju u plaćanju računa, a skoro polovina od njih odnosno 44 odsto kaže da bi prestali da se zabavljaju sa ženom koja očekuje da oni sve plate.

Međutim i pored toga čak 76 odsto momaka se oseća krivim ako prihvati novac od svoje partnerke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading