RECEPT ZA ČUDOTVORAN NAPITAK IZ RUSIJE: Kurkumom i lukom očistite pluća!

Autor:

Lifestyle

11.08.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pušačima su pluća puna toksina zbog cigareta. Čak i ako ste bivši pušač, dobre su šanse da su se ti toksini delimično zadržali u plućima. Njih treba što pre da izbacite iz organizma, a za to vam nisu potrebni skupi tretmani i lekovi, već nekoliko namirnica iz prirode. Rusi tradicionalno koriste lekoviti napitak koji se pravi od đumbira, luka i kurkume.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Đumbir, između ostalog, pomaže i u eliminisanju suvišne sluzi koja se vremenom nakuplja u plućima. Crni luk ima antikancerogena svojstva. Odličan je saborac u borbi protiv brojnih malignih stanja, a posebno je delotvoran u sprečavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma je prepuna vitamina i minerala, a sadrži i omega-3 masne kiseline, koje imaju ogroman pozitivni uticaj na zdravlje ljudi. Osim ovih kiselina, kurkuma ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva, pa se, iako niste pušač, preporučuje da obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Sastojci:

400 g crnog luka

l vode

400 g šećera (mogu da se koristite i med ili javorov sirup)

2 kašike kurkume

koren đumbira veličine palca

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

U šerpu sa vodom sipati šećer, staviti je na ringlu i ostaviti da provri. Glavice luka iseći na četvrtine, a koren đumbira raskomadati. Dodati ih u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovno provri, dodati kurkumu i smanjiti temperaturu. Ostaviti mešavinu da se kuva dok polovina vode ne ispari. Zatim napitak procediti i presuti ga u staklenu flašu. Kada se potpuno ohladi, staviti ga u frižider. Konzumirati dve kašike napitka ujutro na prazan stomak i uveče dva sata nakon večere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading