Potrudite se malo! 5 trikova za savršeno namazane nokte, možete vi to!

Autor:

Lifestyle

26.07.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako i vi muku mučite sa lakiranjem noktiju, evo korisnih saveta koji mogu da vam pomognu!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ne više od tri poteza za svaki nokat

Jedna od najvažnijih stvari kad lakirate nokte je da ne preterate sa slojevima. Dakle, otvorite bočicu, umočite četkicu, višak obrišite o ivicu bočice i ostatak ravnomerno nanesite na nokat u ne više od tri poteza. Počnite od sredine nokta, zatim po jedan potez sa svake strane i to je to. Sad strpljivo čekajte da se lak dobro, dobro osuši. Ovaj princip važi i za bazu i za lak i za završni sloj. Ne više od tri poteza!

Ulje za zanoktice je vrlo korisno

Ovaj proizvod koristite posvećeno i bez izuzetka. Uredne zanoktice će učiniti da vam šaka izgleda lepše, a lakše ćete i naneti lak ako je kožica oko nokta glatka i uredna. Svake večeri pre spavanja umasirajte ulje za negu zanoktica i već posle nekoliko dana ćete primetiti veliku pormenu.

Nikad ne tresite flašicu laka za nokte

Umesto toga, malo je kotrljajte između dlanova, držeći bočicu uspravno. Tako ćete izbeći stvaranje mehurića vazduha koji otežavaju nanošenje laka za nokte.

Ako volite lakove sa šljokicama, znate da se šljokice skoro uvek "zalepe" i kao da nekako postanu "sastavni deo nokta". Lak sa šljokicama najlakše ćete skinuti ako natopite komadić vate alkoholom, a zatim umotate prst u aluminijumsku foliju, tako da čvrsto drži vatu na mestu. Ostavite da aceton deluje pet minuta, i skinućete lak sa sve šljokicama "iz prve".

Ne preskačite završni sloj

Uvek korisitite neki od bezbojnih završnih slojeva. Tako će vam lak duže "preživeti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading