JABUKOVO SIRĆE ZA JAČI KOREN: Jednostavne metode za oporavak oštećene kose

Autor:

Lifestyle

17.07.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu namirnicu treba pomešati sa vodom i umasirati je u teme jer se na taj način uklanja neprijatan svrab i sprečava opadanje.

RepublikaFoto: Photo by Element5 Digital on Unsplash
Šampon ne treba da bude deterdžent za kosu, već proizvod koji je hrani i neguje

Koliko god se trudile da neguju lepotu svoje kose, mnogim pripadnicama lepšeg pola to ne polazi za rukom. Mnogo faktora dovodi do oštećenja kose, a tada se uglavnom izdvaja mnogo novca za skupe preparate. Frizerka i kozmetičarka Saša Huremović za Srpski telegraf i Republiku otkriva kako jednostavnim i jeftinim metodama možete vratiti kosi stari sjaj.

BOLJA ISHRANA

- Jaja pomažu u oporavku beživotne kose i vraćaju joj sjaj, a mlečni proizvodi obnavljaju jačinu kose - kaže Saša Huremović i dodaje da celovite žitarice koje sadrže gvožđe i vitamin B12 kosi daju jačinu. Pored svega navedenog, u svakodnevnu ishranu treba uneti i tamnozeleno povrće i šargarepu.

RepublikaFoto: pixabay.com

PRIKLADAN ŠAMPON

- Šampon ne treba da bude deterdžent za kosu, već proizvod koji je hrani i neguje. Šampon za oporavak kose treba da bude blag i da ne sadrži sulfate, parabene i silikone, koji dodatno štete kosi - otkriva Huremovićeva i naglašava da, pored navedenih sastojaka, šampon treba da ima aktivne sastojke koji obnavljaju i regenerišu kosu.

RepublikaFoto: Photo by Erick Larregui on Unsplash

REĐE FARBANJE

- Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg dolazi do oštećenja kose je farba. Preporučila bih svima da odlože farbanje ili da smanje učestalost korišćenja sličnih proizvoda - kaže Saša Huremović i naglašava da, ako imate oštećenu kosu, morate da prestane sa farbanjem barem dva meseca.

RepublikaFoto: pixabay.com

NEGA VLASI

- Svraba i neugodnog osećaja možete da se otarasite upotrebom mešavine jabukovog sirćeta i vode u odnosu 1:3. Smesu treba umasirati u teme nakon pranja kose i ostaviti je nekoliko minuta da odstoji da bi delovala, a potom je isprati toplom vodom - savetuje Saša. Na ovaj način se jača koren, umanjuje svrab i sprečava opadanje.

RepublikaFoto: pixabay.com

ČEŠALJ UMESTO ČETKE

- Zapetljana kosa i čvorići su čest problem, a agresivno četkanje najčešće dovodi do pucanja. Zbog toga se uvek preporučuje da se za raščešljavanje i otpetljavanje koristi češalj umesto četke - otkriva kozmetičarka i objašnjava da češalj daje bolju kontrolu nad kosom, koja treba da se raščešljava dok je vlažna.

RepublikaFoto: pixabay.com

VEĆA ZAŠTITA

- Da bi se kosa oporavila, ona se prvo mora zaštititi, najviše od spoljašnjih faktora poput vetra. Važno je i da se kosa ne suši na previsokoj temperaturi i da se ne ide na spavanje dok je još mokra - upozorava frizerka i naglašava da je u fazi oporavka kose efikasnije koristiti trake i marame umesto pegli za kosu i figara.

RepublikaFoto: pixabay.com

ŠIŠANJE

- Mnoge dame ne vole da krate dugu kosu i šišanje uvek ostavljaju kao poslednju opciju, ali je ono neophodno. Naravno, ne morate da isečete sve što je oštećeno, ali bi bilo dobro skratiti koliko god to možete da podnesete ako je kosa mnogo oštećena i ne mogu da joj pomognu maske i slični preparati - kaže Saša Huremović.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading