MICELARNA VODA SE ISPIRA: Greške koje pravimo prilikom nege kože

Autor:

Lifestyle

22.05.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj popularan proizvod za čišćenje lica sadrži aktivne sastojke i sva prljavština koju skupljaju ostaje na licu ako je ne uklonite vodom.

RepublikaFoto: Photo by kevin laminto on Unsplash
Sva prljavština iz micelarne vode će ostati na licu, osim ako je ne isperete vodom

I najbolji proizvod za negu lepote neće vam biti od koristi ukoliko ga koristite na pogrešan način. Srpski telegraf otkriva koje su najčešće greške koje pravimo prilikom nanošenja sredstava za negu kože lica.

SKIDATE ŠMINKU S OČIJU MOKRIM MARAMICAMA Iako su vlažne maramice veoma praktične za skidanje šminke, one se ne bi smele stalno koristiti jer su grube i ne čiste dovoljno dobro kožu. Grubi materijal uzrokuje iritaciju, suši i rasteže kožu. Zato ih treba koristiti samo kada nemate pristup čistoj vodi i dobrom sredstvu za čišćenje i uklanjanje šminke, a za svakodnevnu negu koristite posebne penaste tonike i gelove.

KORISTITE SUV SUNĐER ZA PUDER Većina sunđera za nanošenje pudera bi trebalo da se koristi dok su mokri. Kad su suvi, upiju većinu pudera, pa na licu ostavljaju minimalno proizvoda. Tako ćete trošiti više pudera.

Foto: Photo by Velizar Ivanov on Unsplash

MASKU ZA LICE DRŽITE PREKO NOĆI Svaka maska za lice treba da se koristi prema uputstvima. Ne ostavljajte masku na licu preko noći osim u slučaju da je tako napisano u uputstvu.

TEČNOST ZA ČIŠĆENJE LICA KORISTITE SAMO ZA SKIDANJE ŠMINKE Ova sredstva su puno korisnija ako se ne koriste samo za uklanjanje šminke u večernjim satima, već i ujutro. Na taj način možete ukloniti sebum, mrtve ćelije kože, kao i svu prljavštinu i znoj koji su ostali na koži. Takođe, najbolje je da ne upotrebljavate piling i koristite sredstva za čišćenje s kiselinama jer agresivno čišćenje lica dugoročno može naneti štetu.

ČISTITE LICE S LOSIONOM KOJI SADRŽI ALKOHOL Većina losiona sadrži alkohol i ako ga često koristite, koža počinje da proizvodi još više sebuma kao odgovor na agresivne hemikalije. Takođe, losione ne bi trebalo primenjivati na celo lice, već na određena područja.

NE ISPIRATE MICELARNU VODU Micelarna voda je vrlo slična losionu, jedina razlika je što ne sadrži alkohol. Sadrži druge aktivne sastojke (micele) i sva prljavština koju skupljaju će ostati na licu, osim ako je ne isperete vodom. Dugotrajni kontakt micelarne vode s kožom podstaći će vodu da deluje poput sapuna, a to će dovesti do iritacije.

Parfem nije za pazuh

Svaki ljubitelj parfema zna da je moguće da se pretera sa količinom, ali dok koristite ovu mirišljavu tečnost, možete da pogrešite i prilikom izbora mesta na koje ga nanosite. Ovo su mesta na telu na koja ne bi trebalo da se stavlja parfem.

Foto: pixabay.com

KOSA Vlasi prirodno apsorbuju mirise, zbog čega se u početku može činiti kao dobra ideja da ih naparfemišete. Međutim, parfemi na bazi alkohola mogu isušiti kosu, pogotovu ako prskate pravo na nju. Umesto toga, predlog je da ga prskate na četku za kosu.

RUKE Iako je nanošenje parfema na zglobove i dlanove jedan od najpopularnijih načina da miris nosite ceo dan, on može kožu učiniti suvom i izazvati pucanje, čak i krvarenje. Osim toga, ako slučajno protrljate oči rukama na kojima je parfem, verovatno će izazvati peckanje i iritaciju.

PAZUH Prskanje mirisa ispod pazuha predstavlja još jedan potencijalni uzrok iritacije. Interakcija između parfema i znojnih žlezda ispod pazuha može rezultirati svrbežom i peckanjem.

GENITALIJE Prskanje parfema u blizini intimnog područja može dovesti do isušivanja kože. A mirisi mogu i iziritirati vaginu i uzrokovati upalu, svrab i bol.

Umesto toga: Najbolja mesta za špricanje parfema su pulsne tačke na telu, uključujući zglobove, vrat i zadnji deo kolena, jer su to mesta na kojima parfemi koji emituju toplotu neće iritirati kožu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading