(FOTO) Naslovnicom magazina RUŠE PREDRASUDE: Pogledajte kako izgleda devojka u Burkiniju

Autor: klix.ba

Lifestyle

30.04.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magazin Sports ilustrejted (Sports Illustrated Swimsuit Issue), izdanje posvećeno kupaćim kostimima, još jednom ispisuje istoriju. Naime, majsku naslovnicu ovog prestižnog magazina krasi somalsko-američka manekenka Halima Aden koja je pozirala u burkiniju.

Halima Aden rođena je u Kakumi, izbegličkom kampu u Keniji, a u SAD se preselila 2004. godine. U centar svetske pažnje dospela je u oktobru 2016. godine kada je postala prva mis Minesote koja se takmičila u hidžabu i burkiniju. 

Naslovnicu magazina Sports illustrejted komentarisala je u emisiji "Gud morning Amerika". 


- Sports ilustrejted je dokaz da devojka koja nosi bikini može da bude pored devojke koja je odevena u burkini. Mi žene možemo da budemo jedna uz drugu, možemo jedna drugoj da budemo najveća podrška - rekla je Aden dodajući da je bilo veoma emotivno snimati editorijal u Keniji.

M. J. Dej, urednik izdanja časopisa s kupaćim kostimima, rekao je da je ovo izdanje magazina jedno od najznačajnijih do sada. 



- Verujemo da lepota ne poznaje granice. Divim se Halimi i mislim da je njen rad veoma inspirativan. Ona je prelepa, ne samo spolja, nego i iznutra. Kada smo se upoznali osvojila me svojom inteligencijom, entuzijazmom i autentičnošću - rekao je. 

Aden je izrazila nadu da će i u budućnosti nastaviti da ruši stereotipe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading