3 cake da zaspite za sekund i ustanete orni za rad

Autor:

Lifestyle

07.04.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milioni ljudi širom sveta imaju problema sa spavanjem. Kako biste rešili problem ukoliko ga imate, savetujemo da probate neki od sledećih saveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Promenite dušek

Ukoliko više godina spavate na istom dušeku, možda je problem u njemu i treba mu zamena. Eksperti kažu da je neophodno zameniti dušek na svakih 8 godina, ali to nije isto za sve dušeke. Ukoliko vam je krevet neudoban onda nećete moći da se dobro naspavate i odmorite. Da ne spominjemo da nećete više imati bolove u vratu i leđima.

Prestanite da jedete kasno

Nema te osobe kojoj se pica ne jede pred spavanje, ali ako jedete tešku i začinjenu hranu pre odlaska na spavanje recite zbogom mirnoj noći. Tu je i žudnja za slatkišima i grickalicama. Izbegavajte gazirane i zaslađene napitke i popijte pre mlaki biljni čaj koj iće vas opustiti ili običnu vodu.

Smanjite gledanje u ekran pre odlazak na spavanje

Električni uređaji pre spavanje su velika greška jer smanjuju proizvodnju melatonina koji reguliše hormon spavanja. Umesto toga, vaš mozak će biti potpuno zbunjen. Pola sata pre spavanja nemojte da gledate u ekrane i zaboravite na Instagram i Facebook, ali i na TV.

Posle par nedelja primetićete veliku razliku i poboljšanje u kvalitetu spavanja i bićete odmorniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading