(VIDEO) Dubinski čista koža: Domaći piling od kokosovog ulja i sode bikarbone čini pravo čudo!

Autor: Republika

Lifestyle

27.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kokosovo ulje je jedno od najkorisnijih prirodnih ulja koje možete koristiti, a soda bikarbona je snažan piling za lice - dobitna kombinacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kokosovo ulje

Na tržištu postoje brojni proizvodi za negu kože koji "obećavaju" da će obnoviti našu "prirodnu lepotu", učiniti našu kožu "besprekornom" i pomoći nam da se "oprostimo od akni". Međutim, većina njih je prepuna opasnih hemikalija, čija su nam imena potpuno nepoznata.

Elizabet Svord, izvršni direktor Koalicije za zaštitu zdravlja dece, tvrdi sledeće:

- Postoje industrijske trgovinske tajne i formulacije koje se iz industrijskih razloga čuvaju od potrošača. Ovo sprečava potrošača da potpuno informisani donose odluke. Stoga, da biste izbegli zdravstvene rizike takvih komercijalnih proizvoda i da biste se oslobodili mrlja, mitisera, bubuljica i drugih nepravilnosti na koži, treba da napravite svoj piling za lice.

RepublikaFoto: Photo by Velizar Ivanov on Unsplash

Sadrži dva sastojka: soda bikarbona i kokosovo ulje.

Kokosovo ulje je jedno od najkorisnijih prirodnih ulja koje možete koristiti, jer ima snažna antimikrobna, hidratantna i antibakterijska svojstva. Ono će očistiti lice i eliminisati bubuljice. Osim toga, ovo zdravo ulje tretira različita stanja kože, uključujući psorijazu i ekcem.

Soda bikarbona je snažan piling za lice, koji će vam pomoći da eliminišete mitisere, ublažite opekotine od sunca, borite se protiv različitih problema kože i omekšate kožu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Evo kako napraviti domaći piling od kokosovog ulja i sode bikarbone:

Sastojci:

1/2 šolje kokosovog ulja
1/2 šoljice sode bikarbone

Uputstva: U manjoj, plitkoj posudi ili drugoj pogodnoj posudi, pomešajte sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Koristite ga da očistite lice kao što obično radite, i iskusićete neverovatne promene! 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading