BELANCE I CRNI ČAJ ZA BRISANJE PODOČNJAKA: Prirodni preparati za negu kože oko očiju

Autor:

Lifestyle

25.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraženi podočnjaci su obično znak da se nismo naspavali ili da smo se tek probudili, ali mogu da budu i signal da nešto nije u redu sa organizmom. Nadudost ispod očiju je najčešće posledica zadržavanja vode ili nagomilavanja limfne tečnosti, obično zbog konzumiranja previše soli. Tamni podočnjaci su signal da je organizam umoran, pod stresom ili da se bori sa infekcijom. Zato, ukoliko nijedan od ovih ruskih narodnih preparata ne ukloni problem s podočnjacima, trebalo bi da posetite lekara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Crni čaj je odličan u borbi protiv podočnjaka

SODA BIKARBONA Nekoliko kašičica sode bikarbone treba pomešati sa nekoliko kapi vode i donjom stranom kašike namazati preko podočnjaka, dalje od očiju. Posle nekoliko minuta isprati lice.

KRASTAVAC Krastavac pomaže kod nadutih podočnjaka, crvenila i iritacija, a koristi se hladan, isečen na tanke kolutove, koji se stavljaju na oči. Kolutovi bi trebalo da odstoje pola sata.

CRNI I ZELENI ČAJ Kamilica smanjuje crvenilo i hladne kesice se stavljaju na oči kako bi smanjile nadutost. Crni i zeleni čaj, za razliku od kamilice, sadrže kofein, pa sužavaju male krvne sudove u koži oko očiju. Na taj način ove kesice podstiču cirkulaciju. Hladne kesice čaja treba da deluju oko 15 minuta. Ukoliko tretman ponovite dva puta nedeljno, zategnućete kožu oko očiju.

BELANCE Belance se dobro umuti i kada postane penasto i čvrsto, nanese se na podočnjake da stoji oko 15 minuta. Dok se belance suši, koža će se zatezati i podsticati cirkulaciju.

MLEKO U hladno punomasno mleko se umoči parče vate, iscedi i stavi na oči. Posle desetak minuta otok će spasti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading