Jednostavni načini za ublažavanje upale mišića

Autor: zenskimagazin.rs

Lifestyle

07.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upala mišića nije ni malo naivna stvar, a svima je dobro poznata bol koja se javlja u njima prilikom bilo kojeg pokreta, a naročito silaženja niz stepenice (ako su vam upaljeni mišići nogu).

RepublikaFoto: pixabay.com

Upala nije nešto što možemo u potpunosti da izbegnemo, ali postoje načini na koje možemo da je ublažimo maksimalno. 

Određena hrana i piće 

Poznati treneri preporučuju da nakon napornog ili treninga koji ste imali nakon dužeg pauze obavezno nahranite telo malom količinom ugljenih hidrata i proteina. Takođe je bitno i šta konzumirate pre treninga kako bi vaše telo imalo dovoljno snage da iznese napor. 

Masaža 

Masaža je jedan od najboljih načina da se rešite upale mišića. Sportske masaže možda nisu toliko relaksirajuće, ali će vas rešiti bolova u mišićima. 

Vežbajte pametnije 

Ukoliko se posle jakog treninga samo istuširate i pohvalite sebe kako ste dobro sve odradili, onda niste uradili sve, već ste samo “pozvali” bolove narednog dana. Od lošeg spavanja, do nikakvog istezanja, sve ovo ima negativan uticaj na naše telo. Potrudite se makar da se dobro istegnete nakon treninga i vaši mišići će vam biti zahvalni. 

Preskočite konzumiranje lekova 

Kada se suočite sa bolovima nakon treninga, primamljivo će vam izgledati da popijete lek protiv bolova poput ibuprofena. Iako ovakvi lekovi mogu pomoći u uklanjanju bolova, istraživanja pokazuju da mogu imati negativan uticaj na efekat treninga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading