Ovo je jeftin recept za podmlađivanje kože!

Autor: Republika

Lifestyle

16.01.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nega kože postaje jednostavnija - što dublje zalazimo u 21. vek to se stručnjaci više vraćaju starim tehnikama i metodama - evo koja jeftina namirnica pomaže kod alergija, ekcema i prevremenog starenja kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Za samu kožu, dobre bakterije i probiotik odlične su koliko su to i za digestivni trakt - kaže poznata njujorška dermatološkinja Franćeska Fusco i dalje objašnjava.

- Probiotik pomaže da se ostvari i održi neophodan ili željeni balans kože. Ukoliko želite čisto i blistavo lice, dobre bakterije će vam u postizanju tog cilja i te kako pomoći.

Probiotici pomažu koži kroz tri ključna aspekta.

Prvo i osnovno probiotik deluje kao zaštitni štit sprečavajući loše mikroorganizme da se aktiviraju. Što stvara mnogo stablnije okruženje za samu kožu. Drugo, stvaraju prirodan antibiotik - antimikrobne peptide koji se bore protiv loših bakterija. I kao treće, podstiču funkcionalnost kože u borbi sa spoljnim oštejućim faktorima kao što su slobodni radikali, sunce i bilo kakvo zagađenje generalno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Piling mešavina

Pomešajte jednu kašiku crnog bibera i dve kašike jogurta, i smesu nanesite na čistu kožu, trljajući kružnim pokretima nekoliko minuta. Na kraju isperite hladnom vodom. Ova piling smesa bi trebalo da očisti vašu kožu, a uklanja mrlje i ožiljke i daje sjaj vašoj koži.

Svaki od ovih benefita prvenstveno pomažu koži koja je sklona upalnim procesima, poput alergija i ekcema, ali i kod prevremenog starenja kože.

Probiotici su odlični za negu svih tipova kože, ali njihova benefit najviše pomaže onima sa kožom koja je sklona upalnim procesima, a to podrazumeva i akne. Naime, probiotici tj. bakterije u njima, telo prepoznaje kao žive organizme na koži, što ih u isto vreme čini stranim telom, te organizam u isto vreme automatski stupa u akciju protiv ove potencijalne opasnosti, a krajni rezulat su smanjeni upalni procesi. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maska s medom

Pomešajte pola kašičice crnog bibera, umućeno belance i jednu kašiku meda. Tako dobijenu masku nanesite na lice i držite 15-20 minuta, a zatim operite lice. Ova maska trebalo bi da vam pomogne da očistite lice od bubuljica i akni.

Vrlo često, negujući i perući lice kožu lišavamo njenih prirodnih ulja, zbog čega postaje suvlja, što je posebno problematično u zimskomperiodu. Probiotici pomažu da se održi prirodna mikroflora kože u balansu, zbog čega je krajnji rezulat koža koja izgleda svežije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading