Maska od krompira i jaja: Jedina otklanja umor i podočnjake!

Autor: mondo.rs

Lifestyle

09.01.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošli su i doček i repriza Nove godine, a ukoliko su lude žurke ostavile traga na vašem licu, otkrivamo vam domaće maske za lice koje će ublažiti podočnjake i tamne kolutove oko očiju.

Iako su podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju bezopasni, čine da izgledate umorno i starije. Činjenica je da bi trebalo da se naspavate, ali i ove maske mogu da vam pomognu da izgledate svežije.

Maska sa krastavcem i mlekom

Potreban vam je jedan manji krastavac i kašika mleka.

Izblendirajte krastavac i mleko, kako biste dobili gustu pastu. Efekat će biti bolji ako maskustavite na 15 minuta u frižider, a onda je nanesete na lice i blago izmasirate područje oko očiju. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom.

Iako su podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju bezopasni, čine da izgledate umorno i starije. Činjenica je da bi trebalo da se naspavate, ali i ove maske mogu da vam pomognu da izgledate svežije.

Krastavac sadrži antioksidanse i flavonoide koji će ublažiti crvenilo, otok i iritaciju. Kombinacija kofeinske kiseline i vitamina C će umanjiti "kesice" ispod očiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Maska od krompira i jaja

Potreban vam je jedan manji krompir i jedno belance.

Očistite i oljuštite krompir, pa stavite u blender zajedno sa belancetom, kako biste napravili pastu. Nanesite pastu na čistu krpicu ili komad platna, tufer, pa stavite preko očiju i držite 20-30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Banana sadrži dosta vitamina, uključujući i vitamin C, mangan, biotin, kalijum i bakar. Zbog toga što sadrže dosta kalijuma, odlične su za limfni sistem, koji inače pomaže koži da se sama očisti i obezbeđuje nutrijente za svaku ćeliju u telu.

Nadutost područja oko očiju pokazuje da se limfna tečnost zadržava, ali ćete to rešiti ovom maskom od banana, pa će se i "kesice" smanjiti.

Vitamin C koji se nalazi u limunu pomaže u uklanjanju toksina iz kože, a limun će i posvetleti kožu ukoliko imate tamne kolutove oko očiju. Ima i antizapaljenska svojstva, pa i on ublažava otečenost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading