Spas za kuću! Čuveni proizvod na srpskom tržištu: Magnetom protiv vodenog kamenca

Autor: S. T.

Lifestyle

06.12.2018

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko puta ste od majstora čuli da je za kvar vaše veš-mašine, bojlera ili bilo kog uređaja koji radi pod pritiskom vode kriv kamenac? Takođe, začepljene slavine i tuševi koji se brzo kvare zbog vode pune kamenca neretko nam izbijaju novac iz džepa. A tu je i još jedan problem, vrlo dobro poznat domaćicama, mutne čaše koje izlaze iz sudo-mašina ili nedovoljno opran veš, koji takođe mogu biti posledica toga da tvrda voda umanjuje dejstvo deterdženata.

RepublikaFoto: Promo foto
Koristan za svako domaćinstvo

BEZ IKAKVE HEMIJE

Svi ti sitni problemi sada se mogu vrlo lako rešiti i to po pristupačnoj ceni uz magnetni tretman vode.

Reč je o danskom proizvodu koji na našem tržištu zastupa domaća kompanija TDM. Ovaj revolucionarni, ali i dalje nedovoljno zastupljen patent u Srbiji, predstavljen je na trodnevnom Kongresu klimatizacije, grejanja i hlađenja, koji je juče otvoren u beogradskom Sava centru.

DIREKTOR MARINKOVIĆ: Uređaj ne troši dodatnu energiju i nisu potrebna nikakva hemijska sredstva za njegov rad

 

- U pitanju je ekološki uređaj koji rešava problem kamenca tako što svojim magnetima razbija kristalnu rešetku i sprečava njegovo taloženje. Veoma je važno da ovaj uređaj ne troši dodatnu energiju i nisu potrebna nikakva hemijska sredstva za njegov rad, pa samim tim ne menja hemijski sastav vode i nema nikakve opasnosti po zdravlje. Ljude najviše zanima kakav je kvalitet tako prečišćene vode, a odgovor je sledeći: "Sasvim je bezbedna za piće, ne izaziva rak niti bilo kakve druge bolesti" - objašnjava direktor kompanije

RepublikaFoto: Promo foto
Darko Marinković: Direktor kompanije TDM

Darko Marinković.

Foto: Promo foto
Revolucionarni proizvod dostupan na našem tržištu

Magnet za prečišćavanje se relativno lako ugrađuje i ima ga u različitim veličinama u zavisnosti od toga da li je namenjen za kuću, zgradu, ugostiteljski objekat ili neki veći sistem.

JEDNOKRATNA INVESTICIJA

Najvažnije, ističe Marinković, jeste da je ovde reč o jednokratnoj investiciji koja zauvek rešava problem sa kamencom.

 

30 evra po stanu košta ugradnja magneta u zgradi sa 56 stanova

Na pitanje koliko košta magnet, odgovara da bi, na primer, u zgradi sa 56 stanova svaki vlasnik stana bi za njegovu ugradnju trebalo da izdvoji po 30 evra.

- Magnetni tretman koriste i "Beogradske elektrane" kako bi svoje uređaje zaštitili od kamenca - navodi Marinković i dodaje da je proizvod zanimljiv i veoma koristan i za auto-perionice, kafiće, restorane... 

 

Recept za uštedu električne energije

Ušteda energije na svim nivoima je neophodna i to predstavlja prioritet savremenog doba, ključna je poruka Kongresa o klimatizaciji, grejanju i hlađenju.
Darko Marinković, čelnik kompanije TDM, koja se već 25 godina bavi kompleksnim sistemima daljinskog grejanja, kako distribucijom artikala za termo-tehničke instalacije tako i projektovanjem i ugradnjom instalacija, ističe da su sistemi koji ostvaruju uštedu energije skupi, ali i da su isplativi na duži rok.
- Dakle, pumpe, kao nezaobilazna komponenta toplovoda i vodovoda su ključne za uštedu energije. Pa tako savremene pumpe za grejanje troše pet puta manje struje od običnih - ističe Marinković uz objašnjenje da one ne rade na fiksnoj brzini, već se prilagođavaju spoljašnjoj temperaturi.

 

Četvrt veka iskustva

Dugogodišnje iskustvo i prisutnost na tržištu najbolja su preporuka, pa se tako TDM, koja već 25 godina posluje u Srbiji, prepoznaje kao firma koja je radila na rekonstrukciji mosta Gazela i toplovoda u Ulici vojvode Stepe, kao i u rekonstrukciji daljinskog sistema grejanja u brojnim zdravstvenim i sportskim objektima širom Srbije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading