Ako imate problem sa štitnom žlezdom, PROBAJTE OVE NAMIRNICE

Autor: Republika

Lifestyle

08.09.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilno funkcionisanje štitne žlezde neophodne je za zdravlje celog organizma, a evo koja hrana može ovu važnu žlezdu da vrati u ravnotežu!

RepublikaFoto: pixabay.com

Kupusasto povrće (kupus, crveni kupus, kelj, karfiol, prokelj, brokoli, keleraba i raštan) dinstanjem ili kratkim kuvanjem na laganoj vatri u maloj količini vode i kraće od 10 minuta neće izgubiti enzime nužne za borbu protiv bolesti štitne žlezde i dobru apsorpciju glukozinolata u krvi, teški ugljeni hidrati moći će lakše da se vare, a smanjiće se i prisutnost goitrogena.

Brazilski orah bogat je selenom, a ovaj esencijalni mineral čuva štitnu žlezdu od oštećenja. Ako pojedemo samo tri brazilska oraha dnevno, unećemo dovoljno selena u organizam.

Alge su izvrstan prirodni izvor minerala, uključujući i jod koji je ključan za pravilan rad štitne žlezde.

Zeleno lisnato povrće bogato je hlorofilom koji je važan za celokupno zdravlje, ali i za zdravlje štitne žlezde jer na sebe vezuje toksine koji sprečavaju pravilan rad ove važne žlezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading