Ljudi sa OVOM KRVNOM GRUPOM imaju najveće šanse da se RAZBOLE na MORU!

Autor: novosti.rs

Lifestyle

24.06.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je neverovatno, ali istraživanja pokazuju da su najveće šanse da se razbolite na putivanju ako ste A krvna grupa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da li ste uopšte znali da je određena krvna grupa znak da imate velike šanse da se na putovanjima razbolite?

Foto: pixabay.com

Stručnjaci sa Univerziteta u Vašingtonu su istraživali ovu povezanost, kada su zaključili da zaista postoji takva uzročno-posledična veza. Studija je, ispostavilo se, nepovoljna po pripadnike krvne grupe A jer oni imaju najveće šanse da se tokom putovanja, pogotovo odlaska na more, razbole. Istraživanje je pokazalo da su oni, naročito u doba detinjstva, podložniji teškim stomačnim infekcijama u odnosu na pripadnike drugih grupa.

Analize krvi pokazale su da ovaj problem izaziva bakterija ešerihija koli, a ona napada kada je imunitet slab, što je karakteristično za osobe sa A grupom. Zbog toga naučnici savetuju da pre puta ojačaju imunitet i tako pokušaju da preduprede stomačni virus, kako im odmor ne bi propao. Preporuka je i da se obrati pažnja na hranu i da se pije samo flaširana voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading