KUPUJETE GOTOVE SALATE? Razmislite još jednom jer NISU ZDRAVE!

Autor: alo.rs

Lifestyle

17.06.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brz način života i dugi radni sati doveli su do toga da ljudi sve češće jedu u pokretu. U nameri da sačuvaju zdravlje počeli su da izbegavaju restorane brze hrane koji nude pljeskavice i palačinke, i sve češće kupuju unapred pripremljene salate, koje im, otkrivaju stručnjaci, više štete nego što koriste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, najnovija istraživanja pokazuju da unapred pripremljene salate koje možemo pronaći u bolje snabdevenim supermarketima ili restoranima sadrže više soli nego tri kese čipsa.

Stručnjaci ističu da prodavci neretko previše začine salate kako bi prikrili da koriste nekvalitetno povrće koje je često bez ukusa.

- Neretko jedna salata koju kupite sadrži količinu soli koju bi trebalo da unesete na dnevnom nivou - ističu stručnjaci sa američkih univerziteta.

Oni podsećaju da prekomeren unos soli u organizam može dovesti do povećanja krvnog pritiska, a kasnije i do infarkta ili šloga.

- Ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje, onda se potrudite da sami kod kuće napravite salatu i ponesete je sa sobom na posao - dodaju stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading