Ove tri navike mogu da pogoršaju sezonsku alergiju

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

12.04.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imate problem sa sezonskim alergijama, dolazak proleća će pokrenuti problem sa disajnim organima, crvenilo očiju i otečenost kapaka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako imate alergiju ne trenirajte napolju

I dok pored lekova postoji niz namirnica koje vam mogu ublažiti simptome, veoma je važno znati kako se treba ponašati tokom ovog perioda. 

Šta bi trebalo da radite, a šta ne, otkriva sertiikovan alergolog Nita Ogden za portal Well + good. 

1. Skrivanje u zatvorenom prostoru 

Iako se možda čini da zadržavanje u unutrašnjem prostoru je savršeno mesto da se izolujete od polena i drugih spoljašnjih alergena, postoje faktori koji takođe bi trebalo da budete svesni. Stvari poput tepiha ili draperija mogu da sadrže alergene poput prašine i prljavštine godinama, i da stvaraju hronične simptome ili pogoršaju postojeće, objašnjava doktor Ogden. Takođe, skrivena buđ u domu može da izazove isto. 

2. Trening na otvorenom 

Kako proleće dođe, mnogi požele da imaju fizičke aktivnosti na otvorenom. Nažalost, trčanje, golf i boravak u bašti negativno će uticati na alergiju, odnosno pogoršaće simptome.
Ogden savetuje da koristite zaštitu kao što su maska, rukavice, ili naočari kako biste se zaštitili od alergena. Uvek perite ruke nakon izloženosti i, ako je moguće, istuširajte se, i pritom operite kosu i nežno isperite oči i kapke. 

3. Odlaganje konzumacije lekova 

Mnogi ljudi odbijaju da biju prepisane lekove, sve do trenutka kada osete da moraju. Ako ne uzimate lekove na vreme, već u trenutku kada se simptomi pogoršaju, ili ih uopšte ne uzimate, možete otežano da kontrolišete alergiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading