OVO SU TRI PRIRODNA LEKA PROTIV UPALE SINUSA

Autor: alo.rs

Lifestyle

06.04.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upala sinusa se po pravilu leči antibioticima, ali u prirodi postoje biljke koje mogu da nam pomognu u ublažavanju ovog problema, a takođe će smanjiti rizik od njenog ponovnog javljanja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Beli luk kao antibiotik

Beli luk ima odlična antibakterijska i antimikotična svojstva, tako da će efikasno ublažiti upalu sinusa izazvanu bakterijskom ili gljivičnom infekcijom.

Alicin, sastojak koji belom luku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko delovanje, zbog čega je vrlo delotvoran u lečenju ovog neprijatnog oboljenja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pomorandža ublažava začepljenost nosa

Pomorandže predstavljaju odličan izvor vitamina C, koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa narandže takođe će pomoći u čišćenju sinusa.

Istraživanja su pokazala da ćete, ako svakodnevno jedete narandže, znatno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su najmanje jednom patile od upale sinusa.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kopriva ublažava simptome

Kopriva ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa.

Ova korovska biljka, ako se uzima kao čaj ili tinktura, podstiče rad imunološkog sistema, koji će se efikasnije boriti protiv infekcije sinusa.

Takođe, podstaći će da se iz sinusa oslobađa sluz, koja je glavni uzročnik nepodnošljivog bola.

Radi prevencije upale sinusa trebalo bi koristiti ovlaživač vazduha u prostoru u kome boravite, a izbegavati zadimljene prostorije i zagađene sredine, kao i kupanje u bazenima sa hlorisanom vodom. U slučaju prehlade, gripa i drugih infekcija disajnog sistema, kao i alergija, važno što ranije započeti pravilno lečenje upale sinusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading