OBRATITE PAŽNJU NA HIGIJENU VAŠEG PUPKA, možete da dobijete veliku infekciju!

Autor: Republika

Lifestyle

05.02.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi pupku ne posvećuju dovoljno pažnje, ni ne sluteći da se on može inficirati u slučaju da ne vodite redovnu higijenu.

RepublikaFoto: facebook.com/Briht side

Ako osetite da je neprijatnog mirisa, znajte da je vreme za pranje. Bakterije od znoja, mrtvih ćelija kože ili prljavštine mogu da se sakupe u pupku i uzrokuju ne samo neprijatan miris, već i infekciju.

U tom slučaju javlja se crvenilo, svrab i otok, a u nekim situacijama se mora lečiti antibioticima. Najbolji način da sve to izbegnete je da svakodnevno perete pupak i da se pobrinete da se voda unutra ne zadržava, objašnjava aura.ba.

Kandida, gljivica koja se često javlja ispod pazuha, na testisima ili u pupku, dovodi do crvenila na koži. Ukoliko se ne tretira, može da se razvije u nešto ozbiljnije. Tada se javljaju plikovi, ispunjeni tečnošću ili gnojem. U inficiranom pupku mogu da se pojave čak i ciste pune gnoja, piše Prva.

Stručnjaci upozoravaju da su većem riziku izloženi oni koji imaju pirsing na pupku, kao i gojazni, jer je njima teže da očiste ovaj deo tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading