JEDITE OVE NAMIRNICE AKO ŽELITE DA SMRŠATE!

Autor: Republika

Lifestyle

04.02.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom zime, a pogotovu oko praznika, slava i ostalih datuma koji obiluju masnom trpezom većina je nabacila koji kilogram viška.

RepublikaFoto: pixabay.com
U zdravom telu, zdrav duh!

Ne očajavajte, imate sasvim dovoljno vremena da za leto i plažu izgledate top! 

Ako ste spremni da se bacite na dijetu, obavezno unesite ove namirnice u jelovnik, jer one bukvalno tope masnoće.

SOJA

Soja je još jedna namirnica prirodnog porekla pogodna za mršavljenje i dobru liniju. Tokom istraživanja naučnici su isticali značaj proteina koji se nalaze u soji u borbi protiv taloženja masti. Tu funkciju obavljaju dva proteina, od kojih se beta konglicinin nalazi u većoj količini u soji.

GREJP

Grejpfrut je dokazano izuzetna voćka za skidanje kilograma: istraživanja japanskih nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće nesumnjivo gube suvišne kilograme. Prosečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 1,65 kg mesečno, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.

ZELENI ČAJ

Svi znamo da Japanke i u sredovečnim godinama ostaju supervitke, a da se čudo pripisuje velikoj količini zdrave ribe bez koje je japanska trpeza nezamisliva. To nije sve, kažu istraživači iz Tokija i Ženeve, koji su upravo došli do epohalnog otkrića. Zeleni čaj, ritualno piće u Japanu, sadrži jedinstveni antioksidant, toliko moćan da je efikasniji od svakog sredstva za mršavljenje.

Što je najzanimljivije, ne morate imati japanski metabolizam da  biste osetili njegove prednosti. Žene širom Amerike zagušile su Internet pričama o težini koju su izgubile kad su aktuelnoj dijeti dodale zeleni čaj, tri puta dnevno. Važnije od njihovih ispovesti u ovom trenutku su, ipak, međunarodna istraživanja koja podržavaju mogućnost da zeleni čaj efikasno smanjuje težinu. 

RIBA

Riba je preporučljiva za ishranu i zbog svojih korisnih masti. Drugim istraživanjima došlo se do zaključka da dijeta koja obezbeđuje maksimalno 30% energije koja potiče od masti je zapravo najbolja strategija za mršavljenje. Unošenjem 20% esencijalnih masti u svakodnevnu ishranu, usporava se proces transformisanja hrane u glukozu.

Kada je u pitanju riba, najčešći je problem to što nije baš praktična za pripremu kao ostale namirnice. Ali treba uzeti u obzir da je i tunjevina u konzervi puna nutrijenta, baš kao i smrznuta riba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading