RUSKI NARODNI LEK: Sok od malina i brusnice skida temperaturu

Lifestyle

26.01.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi u ovaj napitak dodaju i bobice pasjeg trna i veruju da tako telu vraćaju energiju i snagu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Stanovnici Rusije protiv groznice prave topli napitak od maline i brusnice uz dodatak bobica pasjeg trna

Povišena telesna temperatura nije bolest, ali je znak nekog oboljenja. Najčešće su u pitanju grip ili bakterijska infekcija, a retko može biti reč i o ozbiljnijim bolestima. Ipak, o čemu god da se radi, temperatura se mora lečiti, naročito kada je visoka i traje duže od tri dana.

Pod temperaturom višom od normalne smatra se svaka koja je veća od 37,1 stepen Celzijusa. Kada premaši 38,5 stepeni, tada su već neophodni i lekovi za skidanje temperature. Povišena temperatura može da se skida i prirodnim metodama - masažom, prirodnim oblogama i narodnim čajevima. Ove metode pomažu tako što telo oslobađaju od toksina i podstiču preznojavanje.

Foto: pixabay.com
Domaći sok od maline snižava temperaturu i vraća telu energiju i snagu.

Stanovnici Rusije protiv groznice prave topli napitak od maline i brusnice uz dodatak bobica pasjeg trna. Napitak se pravi tako što jednu čašu malina i brusnica zdrobite drvenom kašikom. Dodate bobice pasjeg trna, zdrobite i njih i potom iscedite sok. Ostatak voća prelijte litrom vode i prokuvajte. Kada se malo prohladi, dodajte isceđeni sok i nekoliko kašika meda. Treba piti po jednu čašu toplog napitka na svakih 30 do 40 minuta. Domaći sok od maline snižava temperaturu i vraća telu energiju i snagu.

Takođe, ne preporučuje se da se pokrivate ili da se na bilo koji način dodatno utopljavate. Najbolje bi bilo da ostanete u pamučnoj majici, pamučnoj trenerci ili u donjem delu pidžame, naravno, čarape su obavezne. Na ovaj način koža neće biti zatvorena, a vaše telo će moći da se bez problema oslobađa viška temperature.

Predstavljamo vam još prirodnih metoda zahvaljujući kojima možete sniziti telesnu temperaturu.

RECEPTI

Malahov: Namaz protiv nazeba i gripa

Genadij Petrovič Malahov, popularni ruski stručnjak tradicionalne medicine, ima recept za namaz koji pomaže protiv gripa. Uzmite ceo limun sa korom i stavite ga u ključalu vodu da odstoji u njoj pet minuta. Zatim ga izvadite iz vode, rasecite, odstranite semenke i izmiksirajte ili sameljite u mašini za meso. Dodajte 100 grama putera i dve do tri kašike meda. Dobićete vrlo ukusan lek. Ujutru i uveče pojedite po punu kašičicu ove mase, ili je, kao namaz, namažite na parče hleba. Lek možete pojačati ako mu dodate usitnjeni beli luk.

Sirup od đumbira

Foto: pixabay.com
Skida temperaturu prirodnim putem

Đumbir je odličan lek za skidanje temperature prirodnim putem jer je pored brojnih lekovitih svojstava i odličan prirodni antipiretik. Sirup od ovih lekovitih biljaka možete da napravite na sledeći način: koren svežeg đumbira oljuštite i zatim ga iseckajte na kockice. Na to dodajte jedan kilogram šećera, pa sve to izmešajte i prelijte sa dva litra vode. Držite sve to na peći dok ne provri. Potom sklonite sirup sa vatre i ostavite da odstoji 12 sati i pomešajte sa sokom od 1,5 kilograma limuna. Ovaj sirup se preporučuje da čuvate u staklenim bocama u frižideru i da ga pijete razređenog sa vodom.

Masaža koja obara temperaturu

Masirajte tačku koja se nalazi ispod sedmog vratnog pršljena. Kad nagnete glavu napred, on izlazi više od svih pršljenova. Masirajte u smeru kazaljke na satu tri minuta, polako pojačavajući snagu pritiska. Zatim redom nastavite isto to s tačkama koje se nalaze na rastojanju od jednog centimetra levo i desno od prve tačke. Na kraju masirajte sve tri tačke istovremeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading