Evo kako da izbegnete prehladu na poslu

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

07.12.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovo doba godine teško je izbeći zarazu na poslu, posebno ako radite s velikom grupom ljudi. Zimi koncentracija mikroba u zatvorenim prostorima postaje veća jer su prozori najčešće stalno zatvoreni, pa nema protoka svežeg vazduha i izlaska mikroba napolje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Na poslu možete najlakše da se razbolite

Šanse da ostanete zdravi tada se smanjuju, ali postoje trikovi koji vam mogu pomoći da ne budete prehlađeni.

1. Izbegavajte da dodirujete neke stvari

U kancleraijama postoje mesta na kojima se nakuplja najviše bacila, kao što su telefoni, radne površine, tastature računara, vrata mikrotalasne peći, stalak za vodu... Ako baš morate da dirate neke stvari, kasnije operite ruke.

2. Dezinfikujte svoj radni prostor

Želite li savršenu čistoću, ne oslanjajte se skroz na čistačice, kada je vaš lični radni prostor u pitanju. Jednom dnevno prebrišite površinu na kojoj radite, tastaturu i telefon maramicama za dezinfekciju. To može uništiti 99 odsto bacila.

3. Izbegavajte bolesne kolege

Iako bi bilo najbolje da su kod kuće i leče se, mnogi zaposleni prisiljeni su da dolaze bolesni na posao. Takve kolege je najbolje izbegavati i držati se podalje od njih kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum.

Na primer, kada neko kine, njegovi bacili putuju i po sto metara.

4. Nosite gel za dezinfekciju ruku

Često pranje ruku je najučinkovitiji način čuvanja od zaraze, a tome doprinosi i gel za dezinfekciju koji je dobro držati na stolu i povremeno premazati dlanove njime kako bi se uništili nakupljeni bacili.

5. Izbegavajte dodirivanje lica

Svaku put kada dotaknete nos, oči ili usta pomažete bacilima da uđu u vaše telo. Suzdržite se od dodirivanja lica.

6. Držite "prvu pomoć" u radnom stolu

Svakako uza sebe imajte preparat za jačanje imuniteta, bile to tablete vitamina C ili nešto slično. To vam svakako može pomoći da se ne razbolite.

7. Izbegavajte kvake, posebno u toaletu

Iako je to vrlo teško, nije nemoguće. Ipak su to komadi nameštaja koji se najčešće diraju prljavim rukama, nakon obavljene nužde. Otvorite ih laktom ili maramicom u ruci koju ćete kasnije baciti. Izbegavajte i poklapati slavine rukom, već to učinite papirnim ubrusom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading