Ovo voće u sebi krije ZRNO ZDRAVLJA: Njegovo ulje ublažava simptome više od 100 bolesti!

Autor: Republika

Lifestyle

26.05.2020

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da je grejpfrut veoma zdravo voće i da je poželjno što češće ga uvoditi u ishranu, međutim, ono što je manje poznato jeste koliko je zrno tog voća blagotvorno, pa čak i lekovito!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Utvrđeno je da se čak i veoma mala doza ekstrakta ulja koštice ovog voća pokazala efikasnom u borbi i prevenciji protiv više stotina raznih štetnih bakterija, virusa, gljivica i parazita.

Grejpfrut je delotvoran i kao preventivno sredstvo u zaštiti od infekcija. Ekstrakt semena grejpfruta sadrži bioflavonoid, glukozid i C vitamin. Ulje se spravlja iz semena i određenih sastojaka mesnatog dela ovog voća. Aktivne materije semena izazivača bolesti bukvalno "izgladnjuju", a da pri tome ne nanose nikakvu štetu ljudskom organizmu.

Na taj način ulje koštice grejpfruta uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite na potpuno prirodan način i bez upotrebe lekova. 

Ulje grejpfruta eliminiše neprijatan zadah iz usta, razgrađuje masnoće i uklanja celulit

Ulje grejpfruta pokazalo se kao veoma delotvorno i u slučaju raznih želudačnih i crevnih tegoba, gljivičnih oboljenja kože i sluzokože, kod prehlada, infekcija grla, uha, nosa, noktiju, upale zuba i desni i vaginalnih infekcija.

Ulje se može koristiti i spolja i iznutra, a može služiti i kao dezinficijent stvari iz naše okoline, zbog svojih jakih antivirusnih i antibakterijskih svojstava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Takođe, veoma je delotvorno kod razgradnje viška masnoća i problema sa celulitom, a blagotvorno utiče i na kožu sklonu infekcijam, aknama, ekcemima i upalama.

Veoma pozitivno utiče na raspoloženje, smanjuje stres i ublažava simptome depresije.

Zrno grejpa je efikasan saveznik u borbi protiv kadidijaze, bakterija i gljivica, kao i virusnih bradavica

Primenjuje se i kao aromaterapija, dodavanjem ulja u vodu za kupanje, za inhalaciju i za ispiranje grla. Može da se primenjuje i za dezinfekciju u domaćinstvu, za dezinfekciju mesa, voća i ostalih namirnica i kao konzervans kod pripremanja zimnice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jednom rečju, ulje koštice grejpfruta deluje protiv gotovo svih štetnih agenasa koji svakodnevno napadaju naše telo - bakterija, virusa i gljivica, vrlo je efikasno protiv kandidijaze, virusnih bradavica (verucca), herpesa, prehlada, kod bolesti usne duplje i zuba, manjih čireva, afti, gljivičnih infekcija, zadaha iz usta, karijesa, zubnog kamenca, gingivitisa, apcesa kože i korena dlake, posekotine, peruti, efikasno rešava želudačno – crevne probleme: proliv, gljivične infekcije organa za varenje, povećava apetit, reguliše varenje, uspostavlja ravnotežu crevne flore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading