PRIRODNI ANTIBIOTIK: Ovo moćno ulje UNIŠTAVA veliki broj BAKTERIJA!

Autor:

Lifestyle

10.04.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulje origana vekovima je jedan od najtraženijih prirodnih lekova za razne zdravstvene tegobe.

RepublikaFoto: twitter.com/CollectiveEvol
Foto: Ilustracija

Ovo moćno ulje smatra se jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika, a zbog njegove jačine treba biti oprezan kod unutrašnje ili spoljne primene i uvek ga je potrebno mešati s drugim jestivim uljima. Ruski lekar otkriva koja su lekovita svojstva ulja origana.

JAK ANTIBIOTIK

Mnoge studije dokazale su da ulje divljeg origana ima snažna antibakterijska svojstva, pa je zbog toga efikasan saveznik u borbi protiv čak 30 bakterija, uključujući ešerihiju koli, koja mnogima stvara velike zdravstvene probleme.

Podjednako je uspešan u saniranju gljivičnih infekcija. Često ga koriste ljudi koji imaju atletsko stopalo ili pak gljivice na noktima. Prilikom spoljne upotrebe ulja origana potrebno ga je mešati s drugim jestivim uljem, baš kao i prilikom unutrašnje upotrebe.

OLAKŠAVA MENSTRUALNE TEGOBE

Tradicionalno se koristi prilikom bolnih menstruacija, ali i kod neredovnih menstruacija. Spada u skup biljnih proizvoda koji stimulišu protok krvi u područje karlice i izaziva kontrakcije materice. Upravo se zbog toga korišćenje ulja origana ne preporučuje trudnicama, ali korišćenje klasičnog sušenog origana u obliku začina za jelo ne predstavlja nikakav problem.

POMAŽE KOD PROBLEMA S PROBAVOM

Bez dobre probave, nema dobrog zdravlja. Ulje origana stimuliše protok žuči u probavni sistem i tako poboljšava sam proces varenja. Smanjuje stvaranje gasova i pomaže u regulaciji želudačnih kiselina.

UBLAŽAVA POSLEDICE KOŽNIH BOLESTI

Mnoge osobe koje imaju psorijazu, ekcem ili rozaceu spas su pronašle u ovom ulju. Važno je napomenuti da je ono u koncentrisanom obliku vruće ulje, pa se ne sme koristiti samo jer može izazvati crvenilo ili iritaciju. Kada su u pitanju kožna oboljenja, ono se meša s uljem jojobe, kokosovim ili maslinovim uljem i pre korišćenja na većem delu tela prvo testira na malom komadiću kože. Ako nakon upotrebe nema posledica poput osećaja peckanja, svraba, osipa ili bilo kakve druge iritacije, onda ga možete i dalje koristiti.

ESENCIJALNI NUTRIJENTI

Magnezijum, cink, vitamin C, vitamin E, gvožđe, kalcijum, mangan, niacin - sve su to važni nutrijenti koji se nalaze u ulju origana. Zbog ovih veoma važnih nutrijenata ruski profesor i doktor Sergej Bubnovskij preporučuje konzumiranje ulja origana svima.

UBLAŽAVA RESPIRATORNE PROBLEME

Istraživanja su pokazala da je delotvoran kod bronhitisa, astme i respiratornih problema izazvanih gripom ili prehladom. Jedan od njegovih glavnih sastojaka, karvakrol, bori se protiv infektivnih organizama u infekcijama gornjih disajnih puteva, ali pomoći će i kod infekcije donjeg dela respiratornog sistema.

- Ima blago sedativno dejstvo kod respiratornih problema izazvanih alergijama i ublažava reakciju tela na alergene - objasnio je ruski profesor i doktor Sergej Bubnovskij.

ŠTITI OD KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

Zahvaljujući snažnim antioksidativnim svojstvima štiti srce i krvne sudove od štete koju im nanose slobodni radikali. Oni napadaju ćelije tela, a suprotstavljaju im se upravo antioksidanti. Smanjuje loš holesterol i sprečava taloženje masti u organizmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading