Čaj od OVE biljke povećava libido - koristi se u borbi protiv steriliteta i ima mnoga blagotvorna dejstva

Autor:

Lifestyle

22.01.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testosteron je glavni hormon koji je zaslužan za razvoj mišića i svih karakteristika koje odlikuju jednog muškarca. Najveći nedostatak ovog hormona je to što sa godinama njegova količina u organizmu opada, što dovodi do slabljenja telesne konstitucije i odlika muškosti. Rešenje za ovaj problem mnogi vide u uzimanju suplemenata kako bi nadoknadili gubitak. Međutim, uzimanje veštačkog testosterona blokira njegovo prirodno lučenje, a i veoma je opasan po funkciju jetre. Ali, priroda se i u ovom slučaju pobrinula da pomogne - postoji jedna biljka - babin zub - koja je medicinski ispitana i koja se koristi u borbi sa ovim problemom.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Babin zub

Babin zub je jednogodišnja je zeljasta biljka iz familije Zygophyllaceae. Rasprostranjena je u sušnim i suptropskim predelima južne Evrope (i na Balkanu), Azije i Severne Amerike. Njene pozitivne karakteristike primećene su od davnina. Još je u tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini prepoznat blagotvorni uticaj čaja od ove biljke na mušku plodnost i potenciju.

Na osnovu ovih verovanja, naučnici su sproveli istraživanja koja su potvrdila blagotvorno dejstvo. Još su bodibilderi u Sovjetskom Savezu čaj od ove biljke promovisali kao najbolji suplement za rast mišićne mase, u odnosu na steroide koji izazivaju fatalne posledice po zdravlje.

 

 

Iako je se vezuje za testosteron i muško zdravlje, ova biljka je izuzetno korisna i za žene. Studija koju je objavljena u časopisu "Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Journal‎" testirala je dejstvo babinog zuba na žensko zdravlje. U ovom eksperimentu, 98 žena koje su imale dijabetes tipa 2, u vremenskom periodu od 2 meseca uzimale su svakog dana 1.000mg ekstrakta ove biljke. Rezultati su nakon završenog ispitivanja pokazali izuzetne pozitivne promene: Ne samo da je ekstrakt pomogao da se reguliše nivo šećera u krvi, već je došlo i do regulacije krvnog pritiska i nivoa holesterola. Naučnici koji su sproveli ovaj eksperiment zaključili su da babin zub značajno utiče na nivo glukoze i holesterola u telu.

Dejstvo

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čaj ima široki spektar primene, a najčešće se koristi kod neplodnosti, hronične upale polnih organa, povišenog holesterola, hemoroida, erektilne disfunkcije, smanjenog libida i andropauze. Snažan je afrodizijak, povećava lbido, potenciju i produžava erekciju.

Koriste ga i vrhunski sportisti, pogotovo bodi bilderi budući da utiče na povećanje snage mišića i mišićne mase, kao i brz oporavak organizma nakon napornih treninga.

Preporučljivo je da se čaj ne konzumira u dužem vremenskom periodu. Mesec do dva dana, a nakon toga bi trebalo napravi pauzu od jedno mesec dana.

Čaj od babinog zuba se priprema tako što se jedna kafena kašičica prelije sa 2dl ključale vode i ostavi da odstoji desetak minuta.

Ono što najviše zanima mušku populaciju jeste kako ova biljka utiče na nivo testosterona. Eksperimentalnim ispitivanjima utvrđeno je da babin zub ne dovodi do značajnog povećanja nivoa hormona, ali da ima izuzetan uticaj na libido. Vladimir Nejčev, profesor hirurgije na Centralnom univerzitetu u Floridi, svojim istaživanjima je utvrdio da osobe koje koriste čaj od ove biljke mogu značajno povećati svoj libido. U eksperimentku koji je sproveo, muškarci i žene su konzumirali oko 1,500mg ekstrakta dnevno. Rezultati nakon dva meseca su bili neverovatni: 79 odsto muškaraca, i čak 69 odsto žena je povećalo snagu svog libida tokom trajanja eksperimenta. 

RepublikaFoto: Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ovi rezultati su vrlo značajni jer zbog stresa i brzog načina života mnogi muškarci, a sve češće i žene, imaju nedostatak libida. Umesto da se poseže za tablatema i raznim pomagalima, tu je čaj koji dolazi iz prirode i čini čuda u otklanjanju ovog problema.

 

 

Najznačajniji rezultati koje donosi konzumacija babinog zuba jeste povećanje plodnosti kod muškaraca. Sterilitet je bolest koja zahvata sve veću populaciju, a naročito mlade parove. Za uspešnu borbu preporučljivo je da muškarci tokom "rada na bebi" svakodnevno konzumiraju čaj od babinog zuba barem jednom dnevno.

 

 

Iako se čini da mnoge zdravstvene probleme koji mogu da snađu ljudsko biće može da reši samo farmaceutska sredstva, uvek postoji ispomoć koju možete pronaći u prirodi. Zato je za pravog muškarca neophodno da redovno konzumira ovaj čaj koji je pravi dar prirode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading