Obloga koji leči uporni kašalj i bronhitis kod dece: Potrebne su dve namirnice da napravite efikasan narodni lek!

Autor: stil.kurir.rs

Lifestyle

12.12.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista "zlatno" sredstvo protiv kašlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za ovo lečenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu decu, tako i za odrasle ljude.

Da biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo šta treba da uradite

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblogu skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mesto gde je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis u začetku, rezultat ce biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmenično možete zamenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Iz svog iskustva mogu reći da je kupus zaista čaroban. Jednom sam počela kašljati, kupus sam imala u kući, a med nisam. Nisam želela pogoršavati problem i sprovela sam lečenje samo sa listom kupusa. I pomoglo je!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading